連登自貼電腦枱或房#19

1001 回覆
21 Like 39 Dislike
同問
我都諗住造張120x60
ikea 嗰啲底框全部都長過60, 巴打有冇咩好推介?
120桌其實4隻腳承重就夠晒, 大過120就開始有deflection issue (放野彎唔彎, 所以需要額外底框), 但係一律問題都係穩定性優先 (姐係搖唔搖)

1. 面板用厚d eg. 36mm + ikea 4腳, 120長應該唔會太差, 橫點ikea測試成本唔貴
2. 如果張桌貼牆/貼櫃, 照用ikea 4腳, 12蚊店搵d L 碼仔, 將張桌收落去牆/櫃穩固位, 咁就一定唔搖
3. 如果張桌完全free stand, 定制底框想平我諗唯有淘寶 簡單款我諗幾舊水內應該搞得點

睇下其他巴打有冇更好解決方法
Ikea 檯面板如果自己再鑽窿裝檯腳有冇影響 因為想裝入d隻檯腳
德利板係咪新野?
同西德板有咩唔同??
唔該哂巴打
香港想搵人訂造底框係咪冇可能?
唔清楚 純粹之前買個時見西德運費加咗價 好似150定200
德利50蚊
有都應該食水深 訂造要平真係得淘寶
巴打張枱幾深?想知係邊度買?我要買枱for部C2,怕距離太近睇得辛苦
70cm 張枱好多年前實惠買
呢個距離會唔會覺得太近同望唔哂成個mon?
岩岩好 頭唔洗郁 我上埋arm 坐後D視距都有90
當然如果有條件深D更好
巴打用邊支arm?
ergotron lx
唔該晒巴打,如無意外我都跟你咁樣配置

要另外買300x200 擴充板先裝到
thanks巴打
amazon basic mon arm 大特價
同ergotron lx同款 同廠整
但1/4價錢
巴打,可唔可以share link黎睇睇,未用過amazon, 係咪直接落香港定要集運個啲?thanks
完咗啊
隔離po 2枝2枝咁搶
限時優惠: Amazon Basics 單螢幕支架,升降支架,黑色 https://a.co/d/cEIXrSy

唔係呢支嗎?呢支又點睇?用緊掛42 C2
係呢枝啊
但銀色琴日20幾蚊美金咋
不過65都平
hsbc card買夠100入code平多25蚊
2x usd咁平,錯過咗
65usd照買先,唔該晒你巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞