連登自貼電腦枱或房#19

1001 回覆
21 Like 39 Dislike
如果張電腦櫈有 手爭托 升高,就可以解決懸吊手臂個種痛苦
執櫃桶idea for末期强迫症好撚舒服同埋麻煩
https://www.youtube.com/watch?v=-s74phtezf4
係正既,但佢都整左成年,如果我識畫我諗我都會搞
俾我就會用D細細既盒仔做分類就算
會簡單方便好多, 就算舊既壞左, 換新都唔怕唔fit位
做得太貼好睇唔好用,睇落好整齊,存取會好kick
攞黎拍片呃下view就得,除非你好得閒隔段時間就3D print下
你啲野係傳統工具箱好耐用,廿幾三十年唔會轉嗰啲都叫ok
入面有電嘅野,一壞咗或者想換新野,你一係要夾硬買番嗰個舊款,一係嗰格戇鳩鳩咁唔知做乜,3D print過個新格仔盤又要拎晒全部野出黎

第一次買ikea嘅枱,枱嘅質量比想像中好,加上價錢又咁抵
今日收到貨好滿意
質量=Mass
質素=Quality
抬個頭咁高?
咁佢要換既野都唔算多,Print過姐,係靚既,不過無得加新野囉
咩枱個頭?
佢講緊你個頭要向上望唔係水平
除非你係十二頭身比例
我平時用會的話會調低
想問寸Aeron chair 係咪有副廠岀過neck rest? 有冇話邊隻好用?謝謝
想問下🙇🏻‍♂️
我就傾向檯面盡量唔放咁多野 睇落舒服d
同埋可以增加視距 如果個mon 大既話
岩岩裝完

我下面係好多野頂住 有需要既巴打可以諗諗

最好用都係就咁推出推入既伸縮款 又平又好用
請教下大家電腦枱一般預幾深 坐個位又預幾多空間
土地問題自己compromise劏房d人有自己檯一樣用得開心
檯起碼60cm 理想70-80
座位睇人 腳幾長 最好有張凳自己試下預幾多位褪後 有arm rest又要預多d 最理想緊係後面空曠一hea就可以攤係張凳一腳伸自己出去
呢個要睇自己個MON大細, 如果係notebook 14-17寸就再淺D都冇問題
去到42寸大MON 就起碼8-90cm+
食野最好就預深多D, 以前D MON既視距都有60CM
但都係俾D湯汁彈到MON上面
依家另外整多個茶几仔食野算 檯面會乾淨好多
(有碌果D款, 夜晚會推去床邊擺ipad用, 都幾方便)
喇叭放係Mon 後?
今日本來收益大既德利板 後尾收到留言話有問題 要delay
今朝落益大收板 好想快啲搬屋快啲用
係 無位擺用左十年都唔壞 其實轉soundbar應該好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞