連登自貼電腦枱或房#19

1001 回覆
21 Like 39 Dislike
你啲腳係邊買?
ikea腳同Alex 櫃。

一直都 upload 唔到
多謝師兄
電腦枱新手想問下
1. 買一張電腦枱其實要睇佢D咩
貴同平分別到底係邊

2. #1講既西德板+Ikea腳係咪要識自己裝先整到

3. 仲有我想買34吋MON有冇邊D枱推介

thx 巴打
幫大家update下 想訂西德版既巴打唔洗聯絡西德版official fb個邊

我問左佢地冇再生產 叫我直接搵佢地既分銷
佢地唔再做?
佢話係暫時停止
2. 識扭螺絲就搞掂,最好用電批。用手扭應該都攰
有冇師兄想要升降枱腳,三節兩電機 白色。
買完未開未用。
其實冇需要西德板, 你地個個以為西德板=實淨
但其實西德板只係層膠板個牌子, 實唔實淨都係睇間公司用咩木板

同樣膠板你搵formica, 甚至omega都一樣, 唯一唔同係耐磨性有分別, 但點都頂得住你正常做電腦枱咁用

所以睇樣黎揀就得啦, formica仲出名d添
我上次都訂左 佢同我講西德板間廠搬咗無得整
後尾轉左德利版 用落都ok
我用手扭 塊德利板3cm 扭左三隻腳 第二日甩皮

我估係裝修群組好多人都推富美家

因為我最近都裝完 之前都成日睇分享

不過當時裝 師傅話唔好搵佢地攪檯 咁樣整檯法佢地收好貴

當時我諗下 都係既 我都未諗咁長遠張檯想點

依家考慮緊張L型檯個L位底點攪 點樣先long得穩有冇整左L檯巴打分享下係一張過定分兩張長形
小弟一張過
下面腳點擺位法?定係用架?

我成日覺得L型角位 檯面好洗好用但檯底會堆雜物
用架
訂造傢俬整檯最唔抵,價錢係斷尺計。

IKEA 尺寸會大少少,但夠平。
塊板一買番嚟就開左lone??
定要自己開lone
擺隻腳去檯面,直接扭螺扭入佢。

如果用IKEA 腳,會配埋螺絲俾你

ikea腳係40蚊一隻腳果隻??
同埋我想問下要訂富美家板有咩途徑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞