[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (11) 永續PTCGO

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
1k係直接向人收 定抽卡包?
原來之前有個BETA REWARD DECK BOX有咩用
一直都無玩,依加想玩返
有冇可能無課會賺到錢
Fb ptcg gp搵傻鴨收好過
爬文見到副玩丹帝噴火龍deck幾正
但見人講話就快玩唔到
依家買嚟玩係咪會做咗傻仔
鍾意玩嘅又有乜所謂
只係強度真係麻麻地啫
依家最強係咪放逐deck
不過啲pkm我全部唔識無乜意欲玩
我淨係識舊嗰堆pkm
gameboy去到金銀水晶版嗰堆
想玩啲以佢地做核心嘅deck
有無啲係打得吓又啱我要求
巴打可以等下個月利基亞V star,放逐deck新手唔建議玩,見過唔少人打到小丑咁
如果想組實卡
應該直接帕路定等利基亞??
如果淨係去到金銀嘅話
下一版嘅銀鳥有得玩下

或者夢夢vmax
但係貴到仆街
同埋佢算最主流嘅deck,但係主流黎講佢強度又比帕路/鬼龍過晒
呢個價位嘅主流黎講有啲尷
夢夢deck啲料好貴
銀鳥新卡唔知到時幾錢呢
想問吓pokemon go包嘅御三家
非光輝版有無人會拎嚟砌deck
覺得幅圖好靚呢3隻又係童年回憶
帕路deck入面嘅諜報系統、足量水桶等關鍵卡仲有幾個月退環境,可能玩埋呢三個月就冇,睇下你預算如何
放逐啲怪無愛
無乜意欲研究點玩

不過都係嗰句
鍾意玩嘅洗乜理強度
除非你打比賽啫
岩岩玩梗係玩自己鍾意嘅卡先
想抄deck嘅上YouTube日本仔大把deck抄
我仲諗住帕路deck到時就會有人諗到新系統夾佢
砌返副玩吓先
再睇要啲咩輔助料去卡舖收
巴打有無日本仔youtube channel介紹
暫時係配冰龍+智揮星快速填能
但係強度,穩定性同埋諜報帕路最強嘅靈活性都爭左一大截
冇架
你上youtube打個pokemon嘅日文名+ポケカ就得
例如老噴就「リザードン ポケカ 」
一陣搵吓先
咁我好唔好砌帕路住
https://nerohobby.pixnet.net/blog

呢個blog 每個禮拜keep住update 一d上位牌組可以參考,幾好用
冇人答到你
Ptcg每期都會有專屬嘅物品卡同支援者比各種屬性
呢啲卡好多時都會對嗰個屬性嘅強度好大影響
例如上期就火系天下,今期就反而變左地底泥
而依家強勢嘅水系,下期專屬卡會唔唔會都係咁強勢,冇人知
急住呢3個月打比賽嘅咪買
唔急嘅咪玩其他先
新手入坑想問下平時邊度會比較多人玩ptcg
同埋入坑想組冰伊貝嘅話點組比較好 我見佢有vstar同vmax
卡鋪,有比賽果陣,平日夜晚或者周末
limitlesstcg/houhou-news/YouTube 望下
好似唔勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞