[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (11) 永續PTCGO

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
有官方開放牌組比賽
用左少少粉 要合到放逐龍 幾好玩 但成日比電desk 打爆
https://youtu.be/PZYcJdWDsCI
用呢副,順手後手1round填到4粒energy ,啲電見到即投
幾時?
唔識邊到搵資料
係香港官方網search過搵唔到
Ok 番去try ,滙流夢幻有無咩解法 比佢打爆
都係用龍王蠍V打,好多牌都會放一張去對付滙流
新玩無龍王蠍有無得直接換
差唔多2舖就1舖對夢夢
後手就俾佢先手turn 1抽咗半副牌, turn 2俾佢boss秒主力
玩得幾無癮
夠credit可以直接換
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=21259&page=&snA=2462&last=
呢編巴哈文講龍王蠍,有興趣可以睇吓
新手入坑
想請教下邊個預組會推薦啲?
淨計個8副送既預組,強度應該係Giratina VSTAR,但新手要時間學用呢副牌,所以Arcanine ex / Regieleki VMAX會啱新手玩多啲
請問點換 新手求教學
Facebook咪有
電本身唔係勁

唔駛用依啲打
你有咩deck
以前xy嗰陣玩過online但到忍蛙break嗰陣就無玩
最近一個月左右先開始玩live
所以都係得送嗰幾副starter
多數用giratina vmax嗰副deck自己執過少少
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=21259&snA=2239
入面搵 「關於牌組編輯與查看」,有教你點砌同合卡,其他內容都好幫到新手,有時間可以睇埋
主流都係洛基亞 亞爾軸 放放逐

或者你都mew下
咁多位我想砌兩副deck同個6歲女玩下
之前買左幾套basic盒但唔齊進化搞到節奏好慢
玩一鋪要成4-50分鐘
想問下出去執一套大概幾錢
想玩單色 相對簡單

有追下post見4月尾有新set比卡超
諗住買但係唔係都係得一兩張勁
唔該
如果阿女只係6歲的話好似未使專登執一套常用deck,因為佢應該未理解到d deck既combo應該點做
建議就係買一兩盒預組就玩得,預組就係本身佢已經係一副60張,一買就玩得既deck黎,強度同砌出黎既deck會有差距但如果親子玩大家都係預組就ok
預組都有分唔同packing,以前出果d細細盒都係50蚊左右一副,你提果個比卡超都係預組,大約120蚊左右,有埋比卡超卡盒果款就190
我有幾副預組同佢玩左成年
我覺得節奏太慢同冇乜變化
因為我偶然會比佢抽下卡 會加左d勁少少既卡入預組
預組果堆又搞唔掂d勁卡
所以想砌多兩副
咁如果已經有一d玩卡經驗,想玩d強力少少既牌組的話,我覺得團結之翼同密勒頓都係一個好選擇
當由零砌起,團結之翼我估二百零左右應該執得齊,密勒頓我估貴少少要四百零度?價錢唔太肯定
操作好慢
玩到瞓著
防沉迷機制
令你每日解完任就唔再玩
見到對面玩沙奈朵真係想死
唔該巴打
咁我執副團結之翼試吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞