連新加坡台灣等地都有救援團隊救柬埔寨豬仔,相反香港連新聞都冇報

272 回覆
215 Like 17 Dislike
係啊
但我唔係樓主
問我做乜
運毒俾人拉左咁你想點
咩事 講緊兩個source reliability一樣
咁點解一個係fact一個唔係
三萬呢?
開個post又有幾撚難?
起碼要香港人知咩事先有機會幫㗎

你又喺度踩人為乜鳩?
廣東仔以為同台灣人講自己係香港人就有人幫
幾時有話佢係fact
經歷依幾年一切source都保持距離
唔會好似你咁睇下中時ptt又自覺高人一等理中客咁要人睇清楚世界
hk有冇直航去柬埔寨?
我講fact唔係講緊嗰兩條link喎
好心你update下先啦中國大使館會救人㗎前幾年同台灣關係冇咁差嗰陣會救埋台灣人台灣冇大使館所以佢地先狂捉台灣人
我send畀佢睇延伸閱讀
佢直接推向極端或中國政府就係冇救人
我又唔係話中國政府好偉大
喺救人方面 零分至十分都可以有一分啩
我抽水都唔係講緊你呢個point
前文後理閱讀理解fail
個單比人老屈 最後香港政府可以做到咩?
香港對其他國家黎講只係城市 連同人談判機會都無
比單野上埋報又點?
個結果都只係一樣
覺得你天真係到屌樓主唔開post
曬鳩氣啦
同蘋果完全唔係同一個級數
你會唔會誤會左我意思
我講緊 1百幾十人入面會唔會 一個BNO都無

除非匪徒就係知香港人呢個身份 (不論bno與否) 都會對港共同支那政府造成壓力
所以個service plan入面 只要佢知呢件貨 有香港人身份 就唔做贖金個part

就算係特區抽氣扇 唔搵英領館
在情在理 都無咩理由唔係香港Make noise
d人比支那kol呃錢 警察唔受理 都識得上東張
我當tvb唔敢報 我真係唔信一個親朋好友上網求救post 都冇
突發!有香港人被捉去柬埔寨,麻煩大家幫下手
https://lih.kg/3110927
樓主pin
你好似知道好多內情?咁講d case出黎投稿比班youtuber講lor
知又唔講出黎,又怪媒體唔報導真係好難服侍你喎

宜加講黎講去都係幾年前新聞聽到厭既舊套路,
再重覆講d舊料明顯都阻止唔到新受害者出現
係咪應該好似小熊來電ig shop老千咁warning,
再主動d踢爆騙徒手法,佢地宜加用緊咩網站、電話、群組先得
佢唔認罪係因為佢堅持自己係帶行李過去 "唔知自己販毒"
咁我就真係唔知其他司法正常啲嘅地方 有冇案例係話自己唔知就可以冇事
但泰國死硬 判斷佢犯法喺泰國係好合理
block得無錯
你條五毛講完有冇忍唔住笑
笑死
呢個真呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞