連新加坡台灣等地都有救援團隊救柬埔寨豬仔,相反香港連新聞都冇報

272 回覆
215 Like 17 Dislike
整個東南亞都唔好去,除左泰國 新加坡同馬來西亞,其他個d超級落後,經常有好多騙子呃人,仲地獄過中國!
咪解釋左支那使館都唔受理邊個幫佢地整護照?如果學你講支那咁愛人民,又何來救人難啊
?? 但泰國算係先進國家,去旅行得泰國、馬來西亞同新加坡係可靠!
旅遊區會好d 其他地方唔好亂咁去
係,泰國18年出現在機場綁架,日光日白夾左兩個中國人走自己諗
其實全部都係中国黑幫嚟

搞左好撚多年
泰國都唔好去,本身唔想貼01,自己睇。

日前,一名39歲的中國女遊客在泰國曼谷機場遭綁架,其丈夫繳付200萬人民幣贖金後,綁匪再開天價贖金要求,丈夫無奈報警求助。在泰國警方的追查下,綁匪將女事主釋放。警方稱,5名綁匪中4人是中國人,目前警方正在追捕綁匪,不過幾名中國籍綁匪可能已經逃離泰國。另有消息稱,中國籍綁匪中有一人持香港特區護照。原文網址: 中國女遊客在泰國遭同胞綁架 丈夫付百萬贖金無果後報警 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/190952
救中國人難咪就係因為大使館唔出護照囉
想比香港人知,千奇唔好去,係救你唔到,所以一直冇聽過香港人返黎就係咁解,因為政府根本唔理你
我唔知最後求救嗰幾個香港人點,但最後應該都係賣曬器官等死,已經有一段時間冇聯絡了
咪解釋左支那使館都唔受理:o):o):o)邊個幫佢地整護照?

請問喺條片度邊度睇到? 你作出嚟?

Fact:
1.中國有大使館 可以同當地政府協調 救人都易啲
2.大量騙子都係中國人
3.呢兩年中國政策令到詐騙集團主要呃台灣馬來西亞人
邊度有講過支那愛人民 ?
支那人呃支那人=內政
你係咪搞港獨啊?香港係民主發達國家咩依家?
因為係中國人呃豬仔
你叫黨報點報
依班韭菜救黎都晒人力物力
何況以佢地會主動去既智商同貪念
做奴隸同肉便器對佢地都未必唔係種幸福黎
有BNO既搵英國大使館館好過
奶台狗咁都要出嚟話自己最識救人
而家明明就台灣人最多中伏
但就要拖埋香港落水
巴打
比完錢都唔會救 傻鳩
而家中國人去都唔畀去
中國都知柬埔寨啲衰嘢 要超多簽證先會批
原本諗住8月去柬埔寨
真 桂民海
中國人無撚左個器官仲救返嚟做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞