連新加坡台灣等地都有救援團隊救柬埔寨豬仔,相反香港連新聞都冇報

272 回覆
215 Like 17 Dislike
根據我認識救返黎台灣人,香港同支那人都好多被呃,但多數冇人救,相反馬來西亞,新加坡,台灣就比較多人關心,可以睇以下新聞

https://youtu.be/FgHhMiCkEE4
嗰啲叫離岸韭菜,唔係人嚟
香港已經變成支那,人地民主發達國家都會救自己人,香港人就等死
柬埔寨係我國盟友
邊有依啲事發生
香港人千奇唔好去,因為支那大使館係唔會理你,到時你想學台灣咁走返去都走唔到,佢根本上唔會出護照比你
係,一載一露大國!
我係台灣都收過幾個香港人救助,但真係愛莫能助,因為香港政府唔會出護照或有外交能力救到你,意思係你一世都要留係嗰到
大家都係共產黨
無蘋果日報立場
係,根本上就係支那,港豬完全唔知,有人仲話去東南亞搵大錢泰國,老撾,柬埔寨,菲律賓全部唔好去,佢地發展到識轉運你,同埋收買曬當地警察
好心你update下先啦
中國大使館會救人㗎
前幾年同台灣關係冇咁差嗰陣會救埋台灣人
台灣冇大使館所以佢地先狂捉台灣人
有辦事處,所以仲可以幫你做到臨時護照,冇護照你係上唔到機
請你睇埋片尾,有講支那,五毛請收皮,中國大使館連自己支那人都唔救
但香港人好少資訊

受害者發求救訊息,佢哋啲屋企人報警嘅話,正常都會報新聞喇,但問題唔覺有

唯一印象咪高學歷嗰個

同埋中國政府都知勁多中國人過去呃人/中國人畀人呃過去 出入境嚴咗勁多
五毛 你活在自己世界啦傻仔
因為冇報紙敢報,支那推緊一載一露,柬埔寨係佢地重要合作方,臭港邊個敢報
咁你去試下,睇下你祖國救唔救你
btw 睇曬條片我都睇唔到中國唔救人呢個講法
佢係講個非牟利組織架救中國人比較難
香港自己都問題多多,特區政府根本無能為力,只能自保

李家超一定優先解決香港房屋問題/公屋問題,起多d居屋多過解決在外港人問題
不如試下回應論點先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞