連新加坡台灣等地都有救援團隊救柬埔寨豬仔,相反香港連新聞都冇報

272 回覆
215 Like 17 Dislike
發生過文化大革命
所有人都係支那想法
我就比左建議佢地,佢地都走唔到都冇辦法,只可以叫香港人唔好去
一帶一路友好國嚟
人才交流啫
泰國係先進國家
唔知點解 你好似覺得我係話國政府好偉大好公正咁
一路係講緊中國政府有做嘢(咁一定有貪污勾結)
meanwhile,台灣政府乜都做唔到(無正式外交渠道)
全部都係靠非牟利組織, youtuber都救得多過台灣政府
咁你食屎啦
即係你明知有香港人俾人捉都唔撚開個新post 叫人幫手

睇你成個post一直都只係喺度踩港,屌你老母你當俾人捉嘅香港人係乜??

一係你根本喺度鳩噏,唔係嘅話你都幾撚無良
全香港750萬人
有一百幾十個on9有咩出奇
電話俾人呃幾百萬你一個月都聽兩三單啦
之後幾萬蚊叫你去泰國運木都有人去啦
好多公屋牛屎人無讀書既真係唔係你能想像

再加上佢「話」俾你錢你過去姐
無話你真係攞到錢
有名有身分證號碼一定有紀錄
咁樓主咪即係一條仆街囉
有香港人俾人捉唔係會開po叫晒人幫手
而係不斷喺度踩港
同埋你都識講台灣有救助會啦 咁點解香港救助會會你自己都可以搞
點解香港會冇呀真係好慘
如果你真係有參與過同睇YouTube 都知台灣政府係機場有做宣道同攔住啲人,仲有如果只要你逃到台灣辦事處,佢基本上一定出護照比你上飛機,有幾個仲出埋機票錢,支那你逃左出黎仲要自己偷渡返支那
同埋你都識講台灣有救助會啦 咁點解香港救助會會你自己都可以搞 咁點解香港救助會你唔自己搞 點解香港會冇呀真係好慘
可以幫咩我人又唔係香港,香港人香港政中府唔幫叫我幫到咩打入柬埔寨啊
五毛收皮啦
前幾日風向係台灣人無腦抵死
今日香港人又係咪一樣?

今次又有無人攻擊受害者
你不如問下樓主點解唔發散出去叫香港人幫手
話晒咁撚大件事
咩料救助會係去柬埔寨救人 你有心而家去都得
會唔會你先係5毛啊喺度冷嘲熱諷
所以啲傻佬仲問移民英國定台灣
根本唔洗比較
一個係主權國家 西方大國 常任理事國
一個係無主權既地方(連登仔口講獨立左唔計)
好多地方都無駐外辦公室
就算有都唔係大使館 根本無法律效力
無事咪台灣護照多免簽
有事真係幫唔幫到你都好難講
想幫你都無法律基礎
連個所謂「駐當地代表」都無領事權
根本無得比
個post 好多五毛
開po

公開佢哋嘅求救資訊囉

個人信息嗰啲

講兩講又畀人話踩台灣 小心啲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞