連新加坡台灣等地都有救援團隊救柬埔寨豬仔,相反香港連新聞都冇報

272 回覆
215 Like 17 Dislike
點搵你求救? 同埋點解搵你?
真係唔好去,窮到仆街國家冇野玩
因為台灣人有一個救助會,有一班台灣人返左黎,帶左一班香港人口信,就搵到佢地,但因為支那大使館唔會理,唔出護照,台灣依邊理唔到,最後就不了了之左
吹撚到泰國都唔好去
岩岩先去完dup 骨出火
返黎隔3 日就返得工
其實唔覺可靠
新加坡可能會好啲
中時
現實坐定定喺度,佢要專心擦鞋,中央要點做咪點做,有咩就叫啲靚度掂佢,公屋居屋嘅問題講左廿年,佢做開保安局,關佢Q 事咩,呢個政府要解決的話,早就解決到

宜家移民潮,一年走十幾萬,但唔代表解決到公屋問題,因為排公屋嘅人會愈黎愈多
大概有幾多人到?
如果佢地97前係香港出世可能有BNO 身分
有無諗過搵英國大使館?之前岩岩爆武肺都係英國大使館包機俾埋香港人上
支那使館無理過
因為返港要隔離
支那血奴逃返支那,比支那話係假,唔好傷害兩個感情

新京报快讯 据中国驻柬埔寨大使馆消息,我馆对网传“血奴”案高度关注,在敦促柬埔寨警方于2月15日立案后,持续跟进案件进展。2月28日,柬警方向我馆通报了初步调查结果并发布公告,认定所谓“血奴”案纯属编造。

据柬警方内部通报和公告称,中国公民李亚缘纶偷渡来柬,后因肝部患严重疾病,联系当地一社会组织寻求帮助。先后有3人出于不同目的,协助李编造、宣传其被非法拘禁、受到虐待及充当“血奴”的假新闻,误导舆论,严重影响社会秩序。案件下步将移交柬司法机关审理。

我馆呼吁在柬中国公民遵守中柬两国法律,理性维权,切勿编造谣言,欺瞒公众,呼吁广大公众擦亮眼睛,明辨是非,不要被他人利用。

下一步,我馆将继续跟进此案审理,在中柬两国法律框架下保护好有关当事人的合法权益,支持配合当地执法部门,持续加大对网赌电诈及相关涉中国公民犯罪的打击整治力度,切实保障在柬中国公民生命财产安全。

https://news.sina.cn/2022-02-28/detail-imcwipih5851189.d.html
強國係救你但你要認有參與詐騙跟住返強國坐監
有建議過,但佢地護照沒收左,英國使館證明唔到佢地有bnu,叫佢地搵返支那使館,仲有大班係冇bno
抵啦
呢個地方根本唔配有第四權
惟有自己行步路都小心啲
仲要話你做假影響中柬感情
西哈努克係中國飛地來

自己國家救乜春
岸鳩
救黎做乜
呢d民智未開既傻鳩返到黎咪又係好食懶飛想不勞而獲發達

同比人昆去泰國旅行運毒既傻鳩一樣唔抵可憐
超公要搞清潔香港,唔得閒理住
拉丁美洲理鳩你咩
人地美國後花園
除左古巴同委內瑞拉 有邊個拉美國家係親中?
你話有班香港人 咁果班香港人無屋企人?

一啲消息都無 肯定係香港人?

出幾多錢先有香港人去呢d地方

唔係好信wor
後面成班都係中國有錢佬
係柬埔寨搞黃賭毒
未呃台灣人之前個幾年
比人呃去做雞賣器官嗰d差唔多全部都係中國人嚟

你估有中國領事館就可以踩入去直接帶人走?
救?用把口講你就叻
香港係中国失蹤俾人呃都無人理啦仲講其他地方
唔會證明唔到
只要你有香港身分證number 全部都有紀錄
如果唔係個班廿幾年無續BNO呢兩年走去續返既既英國點續返俾你
奇怪,我明明記得入親啲抖音po,個個都話咩natural selection
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞