港產片宗旨:未睇就屌定先(26) (港產新片:緣路山旮旯/姜Jer媽/明日戰記)

1001 回覆
36 Like 10 Dislike
咁唯有拍王晶嗰堆金庸
同樣期待大家嘅影評
吊你推到爆post啦樓主又未開新
推得咁盡責點算
之前彭浩翔咪為咗拍鹿鼎記做護旗手,結果咪又係開唔到
精哥個堆搞到變網大都唔方會再咁大筆
樓主下個post可以擺係#2 / #3
2022年6月20日,公布了由古天樂的天下一集團、紫荊集團以及麗新集團合作的新電影《天梯》

紫荊文化集團有限公司(英語:Bauhinia Culture Holdings Limited),是香港的一家主要從事新聞出版、影視、文藝等業務的中華人民共和國中央文化企業。屬於中華人民共和國財政部代表國務院履行出資人職責的「國有重要骨幹企業」(相當於副部級)。

紫荊文化集團採取深圳、香港雙總部管理模式,重點發展影視產業、傳媒資訊、出版發行、文旅演藝、金融投資等五大業務板塊,旗下擁有中國對外文化集團有限公司、中國基金報社、聯合出版(集團)有限公司、紫荊雜誌社、銀都機構有限公司、香港聯藝機構有限公司等直屬企業,是鳳凰衛視的第一大股東[1]。紫荊文化集團將與中旅集團、招商局集團、華潤集團並稱為香港四大央企[2][3]。

麗新集團(英文:Lai Sun Group)是香港一家綜合企業集團,由已故製衣及地產商人林百欣及其家族於1947年創辦。早年為成衣製造商,1972年在當時的香港證券交易所上市。麗新集團現任董事會主席為林建岳。
你係少數用鍵盤宣傳港產片嘅師兄
話說你個ching 雲嚴選po出完未
再次幫一幫影意志宣傳

【動態Rolling】 八月高先戲院正式公映

有留意我地嘅觀眾對於「動態Rolling」 短片計劃應該唔陌生,四部短片圍繞住疫情主題,揭露出疫情下家人及人際關係、社會問題的失常狀態。多謝歌德學院資助,亦多謝高先戲院嘅安排,讓四部短片可以搬上大銀幕,錯過之前線上試映或者想在戲院再感受的觀眾快啲去買飛喇!!!

場次:
22/8 (星期一) 21:40(已滿座 )
23/8 (星期二) 19:15 (已滿座)
24/8 (星期三) 21:40(剩極少量位置)
29/8 (星期一) 19:10
30/8 (星期二) 21:40
31/8 (星期三) 21:40

*22/8-24/8及29/8的放映均設有映後談時間

創作同放映嘅路一直都唔易行,加上近年嘅氣氛同各種因素,未來可能更艱難,但我地熱誠從來冇減過,只要你地一直支持,我地會一直做更多貼地、本土嘅獨立電影,滿足各位電影愛好者!
樓主,我哋到喇
你喺邊?
遙距買飛
突然推得咁快
連登港產片規條1:有鏡做唔睇(27) 新片:明日戰記/明日戰記/明日戰記/緣路山旮旯/阿媽)
https://lih.kg/3113377

系列有牌開了

明日三倍速
港產片[同路為明日找可能] 明日戰記集中討論區
https://lih.kg/3113380

標題係歌詞亦係心聲
加油啦古生
古天樂叫人唔好share片,成班”ptsd”撚話人滅聲cls
人地叫你唔好用PTSD㗎
即係你睇完條片有咩反應都唔好出聲
最好就share埋一份
乜撚嘢集氣都晒鳩氣
最好就齊齊屌鳩MIRROR食人血饅頭
咁樣先對得住阿mo
今次確實係有啲誇張
講緊古生之前喺連登
聲望係唔錯
正式宣布風再起時係2022最佳電影

阿阿阿阿阿阿
好期待上正場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞