港產片宗旨:未睇就屌定先(26) (港產新片:緣路山旮旯/姜Jer媽/明日戰記)

1001 回覆
36 Like 10 Dislike
估唔到古生都要親自回應強國網民

睇嚟套戲喺中國好唔收得
molamola
其實可以唔駛理大陸班百彈齋主
場次太少,比左6成幾7成場獨行,佢得13-15%場大陸戲院一定排左國產大作先過你港產片
香港咪一樣係網絡時代缺點係會比人無限放大架啦
要睇班姜糖ptsd完未
見到有人報數已過二百萬
今次無得唔理
Marvel級別
呢套淨係靠香港票房嘅話死硬
古老闆
靠大陸都難,人地排左場次比月球先,加上口碑麻麻香港呢邊支持極最多蝕底少少睇2轉,或者買隻figure仲實際
柳爺做導演?
估吓阿媽有咗第二個嘅票房
1.妖治 開畫80萬 埋單2000萬
2:樂事開100 埋3000萬
3. shiyu 開110 埋3200
4. 羅富全 開160 埋3500
5. 冇冇冇 開140 埋4100 (賭大
6. 木馬 開100 埋 4500
7. 但我 開120 埋 5000萬
8. 從來 開135 埋3500
9. 色素 開120 埋4000
10.半人間 開180 埋 2800

Quote返過嚟先
有冇邊啲巴打條數已經陣亡
開畫數嘅話應該有人陣亡
阿媽啲場次好多英皇嘅戲院滿座
係咪有人包場?
其實明日戰記本身都係試水溫嘅
又唔可以話班中國人乜都彈
因為怒火同神探大戰就收得好好
尤其神探大戰
我自己幾鍾意都估唔到會有咁多票房
所以佢地係鍾意睇某類型嘅港產片尤其係警匪
可能因為佢地自己冇啦
但明日戰記呢類sell特技嘅
佢地可能覺得睇翻自己d咩流浪地球好過掛
雖然最後未必收到好好但我諗係上面點都有翻幾億幫補下嘅
銅鑼灣英皇好爆吓,係咪有謝票?
中肯
支那人睇港產片係睇你浸「港味」
係好多人眼中香港=黑社會=警匪片
同埋亦都係因為支那無
所以港產科幻片真係對佢地無咩吸引力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞