港產片宗旨:未睇就屌定先(26) (港產新片:緣路山旮旯/姜Jer媽/明日戰記)

1001 回覆
36 Like 10 Dislike
作為半個鏡粉,要開post講容乜易,求開個「Edan闔家辣暫成港產片票房,姜濤jer 新戲挑戰寶座」

都一定大把click rate 上熱門不過到時成個post又係混戰,然後中間又一定有人話「港產片已死」,「點解xx收得咁少?」

廢鳩事了
本身都會變大亂鬥
跟住而家阿mo出事又實有班冚家鏟借人過橋
屌7你做咩睇人血鏡擔正嘅戲
問你對唔對得住阿mo
拉低晒啲討論質素
最憎呢類情緒勒索
點解我要為一單事故而唔允許有自己私人空間
點解我要因為咁一直keep住垂頭喪氣咁,唔可以開心嘅
不過呢啲垃圾唔會諗呢啲
因為佢咃人渣到淨係想借題發揮
連登太多白卡
你估fuckbook又少咩
只不過連登特別覺眼啫
百老匯出左明日戰記下個禮拜優先場既場次
截至昨日(11日),上畫一星期的《緣路山旮旯》,票房超過200萬,導演黃浩然昨晚回應《娛壹》︰「剛剛過咗200萬,今日(11日)係我哋第二周公映嘅開始,場次加到128場,係上星期第一周開畫嘅 double,不過同其他戲嘅200場 300場 ,仲係有好大距離,我哋呢部戲,香港票房至少要有 600 萬先翻到本,所以過咗200萬,都仲好遙遠。」
好難
我仲爭扎緊要唔要3刷好
lm
憑咩上600萬

西片都唔係套套得
想winka唱哂全首
Ansonbean把聲又薄,咬字又鬼食泥咁
根本撐唔起首歌
反而winka把聲令首歌有depth同有層次咗
但古生要照住件公司親生仔
香港電影希望
會唔會假期就即去1千萬
話說下星期就係hkiff開幕
希望順順利利
一定得 上次闔家辣都係去到星期日就過千萬 大家如果覺得呢套票房係樂觀過闔嘅話 其實假期係一定會過到千萬
我覺得AB可以放啲
其實編同詞都好中二
陳冠希唱gen y cops果首
就係中二到盡頭反而啱套戲
梗係益自己公司嘅人啦
不過我懷疑唔係kayan9896撐唔起首歌
話唔定搵佢兩個唱
但bean bean真係搞到好撚難聽
西片有外國市場香港上都係交功課
新開畫電影方面,英皇發行、彭秀慧執導的《阿媽有咗第二個》首天安排於62院映近560場下,全日以近25,000人次拋離對手,每場平均人次達45,推算收入接近180萬。《阿媽》是導演彭秀慧的新作,而演員組合可算是吸納到不同年齡層眾,故此有一定的期望度,惟男主角姜濤與柳應廷因近期事件影響其宣傳預算,繼後走勢則要看其口碑表現。值得注意的是,英皇戲院為《阿媽》可謂不遺餘力,單是時代廣場全日放映26場,而尖沙咀iSquare亦全日放映19場。

from 講。鏟。片
捧咗兩三年都唔紅就咪鬼俾資源谷佢啦
Winka可唔可以遲啲live一個人唱哂
宜家仲要夾硬俾契豆有啲奇怪rap位同yo yo yeah yeah
真心好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞