[HOWAY THE LADS] 紐卡素22/23開季討論區 (70)

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
18/19 踢得16場 1入球1助攻
個球仲係尾場對富咸入
講得有啲唔清楚,我係指17-18果季
加上佢踢deep-lying playmaker本身就唔係負責入波助攻
佢果季勁撚FIT 長傳分波準到仆街,果陣啲英媒+呢度巴打都撐佢入國家隊踢世界盃

https://www.goal.com/en-qa/news/it-was-hard-to-watch-shelvey-opens-up-on-world-cup/17kmndjo7gylu15bgji96pqlyv

https://www.firstpost.com/sports/fifa-world-cup-2018-jonjo-shelvey-brings-versatility-to-england-squad-says-newcastle-united-boss-rafa-benitez-4464151.html

https://www.theguardian.com/football/2018/apr/19/jonjo-shelvey-england-midfielder-world-cup

之後果季傷咗半季,但出返嚟都交到貨
講真光頭係肥布果期先成PAT屎咁姐,
就算賀蛇上場初頭都係重用佢,操返FIT咪又係踢得幾好
公平d 佢係肥布第一季入左六球都叫唔錯
mings已經無入選
但係英撚仲有好多中堅選擇(古希/杜莫利/高迪)
wilson入選機會都係極微,因為一定唔夠kane/abraham爭
trippier入選機會係大,我覺得佢而家係修夫基心中口係左閘第二選擇(係捷維爾後面)
唔入選其實對球會仲好
我哋啲球員踢親國際賽番來都收咧
都唔係,多d 人入,先會多d 球星黎
兩個轉會窗用左超過1億,買左8個1隊人都唔滿意?
球隊成績暫時又唔差
Gordon真係插水狗嚟
哥頓真係hi一hi 就跌
誇張到爆
仲要踢人唔收腳
【#轉會SportsLight】

〈Telegraph〉記者Mike McGrath:英超升班馬 #諾定咸森林 與白禮頓達成協議,1500萬鎊簽下前鋒茂比(Neal Maupay)。早前森林已宣布簽下屈福特前鋒丹尼斯(Emmanuel Dennis),轉會費2000萬鎊,如果加上茂比,森林今季轉會費支出達1.25億鎊。

森林日前亦宣簽下自由身中場高耶迪( Cheikhou Kouyate),以及用900萬歐元簽下阿特蘭大中場富拿(Remo Freuler)。但據悉,森林的轉會計劃尚未完成。法國〈隊報〉指,森林出價400萬歐元(外加100萬歐元花紅)收購波爾多前鋒黃義助。

#體嘢 #sportsyeah
踢呢個位除咗踢到沙比阿朗素咁攻守兼備
如果唔係成場波個作用真係好雞肋
現今講求效率
白仔賣正選15M
Maupay都簽埋
一陣無得唔出?
咁so
哥頓真係
幾好波都冇用
Maupay近排已經輸咗個正選比黑b
好主觀既,哥頓如果好好波又係我地隊又有咩所謂

Wilson踢波夠係陰濕+成日跌,但照舊比好多紐迷吹奏
上季初屌過啦
阿仙奴個場博12碼
明明對住龍門可以射
Ings呢d質素既球員都要同屈堅斯爭正選

證明要有兩個有質素既前鋒爭正選係幾緊要
林伯
佢教波係唔勁但愛華頓係慘

上場唔夠半場傷兩個中堅

而家杜哥利又傷
愛華頓今年買到達哥夫司機
有人揸落英冠
雲加:森林已經犯下技術性錯誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞