機械人產品綜合討論區 #27 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 大家搶到叉鴨肶未?

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
咁要整嗰種生物感用軟膠都明既
不過如果佢翼上面如果有骨可以做到個保持力就好喇
而家大太塊搞到佢好似就摺埋
手工你話靚過MB係唔難,但係造型同合金手感就唔認同,剩講MGEX隻突自一拍埋幾年前嘅MB到都輸幾條街
睇下咩款, 熱門mg大陸有好多金屬補件
睇你有冇能力同時間精製
唔講用副廠野啦,咁比永無止境亦對正版唔公平

另外你都識講能力同時間,計返時薪砌模型一定貴過成品,所以除非學生哥或財自,如果唔係正常成年人一定係玩成品成本效益高啲
買成品就係無時間無技術無精神

跟本兩邊無得比, 要比都係就咁買返黎乜都唔加唔減

盒模型又改又油咁去比無乜意思

可能講話加多少少功夫砌, 但呢到加個啲, 個到加啲又變左另一樣野
其實mb好垃圾只係有炒賣價值
砌完gk再望返啲mb之後真係覺得浪費金錢
就算mg其實自己加少少刻線分色落下水貼已經好過mb
今次隻mgex sf做埋魔改我覺得執啲基本工序已經靚過mbsf
唔多人有能力砌GK好似exia R4只有GK,搵人搞連模應該貴過我食炒買mb
另外,有啲機的mg又得舊款,只是加少少刻線和分色應該都唔夠mb靚。我是睇完MB Destiny靚過MG好多先落坑
靚過MB一定唔難
水口修齊少少已經贏左
差在你有幾多心機痴水貼
手工你話靚過MB係唔難,但係造型同合金手感就唔認同,剩講MGEX隻突自一拍埋幾年前嘅MB到都輸幾條街
睇下咩款, 熱門mg大陸有好多金屬補件
睇你有冇能力同時間精製
唔講用副廠野啦,咁比永無止境亦對正版唔公平

另外你都識講能力同時間,計返時薪砌模型一定貴過成品,所以除非學生哥或財自,如果唔係正常成年人一定係玩成品成本效益高啲

我覺得手工都唔易
無縫, 刻線, 遮蓋分色. 噴油要空間工具, 手塗要技術減少筆痕.
Hi nu響RG入面已經係數一數二地靚, 但淨係修水口貼水貼就可以贏一架mb入面算中規中距既hi-nu我覺得無乜可能.

當然難唔難就好個人ge, 砌開有技術有工具, 同一個用指甲鉗清水口比難易已經無乜意思.
所以我一開頭都係話自己個人感受, 同埋我手殘
出現了, MG變扭蛋, 匠機變MG嘅神奇大櫃
14話應該就見到
其實係咪姐係鐵甲萬能俠2號
但個樣成隻帝皇咁
啱啱睇到13 cls 完全唔知發生咩事 個故事原本有咁多世界嘅咩
由二號進化

有無限咁多平行世界,如果係咁師兄應該要睇番魔神zero漫畫先,vs暗黑大將軍係續集
我睇番前一套先 我睇到魔神化唔知咩事
係咪好似話咩甲兒同大介個妹結婚
暗黑大將軍偏爛尾可睇可唔睇
但係great mazinkaiser好似喺暗黑大將軍先出
天元突破會唔會再延期
但如果唔合體,我買尊神象放係度咪算囉
變形合體先係GUNBUSTER嘅真髓
先係吸引人嘅地方
如果唔係,點解可以變形合體嘅GGG咁吸引
但CCS 呢條LINE 未出過合體變型
滿足晒個要求, 銀包深度又夠唔夠呢
你睇POSE+ GGG, 又合體又有造型, 最後係點?
"好撚貴呀, 買返超合金魂唔好"
點出都會有人唔鐘意
而家咁多廠超合金魂真係不了
bandai啲成品太保守
個人品牌好多都開始玩磁吸
bandai仲係想搵隻有燈都難
成日睇住其他廠出左先到自己出, 但又唔係特別好

去到今日仲出返萬能俠
我入左隻p+ GGG
不過真心好好玩,又玩得,又睇得
我成日都攞來扭變形合體,好有滿足感
千仔個隻gggg我都有入,但攞過出來一次就無再玩過,係好靚,但無可玩性。
至於你話"好撚貴呀, 買返超合金魂唔好"
老實講,嫌貴我寧願唔買,都唔會入B廠個隻,嘥錢之外仲要嘥位
玩具如果唔好玩,仲係咪玩具?
我都有買POSE+ GGG 仲訂埋OPTION SET
其實而家D 玩具未出個陣就左插又右插, 都唔係玩玩具, 唔係睇個設計師對隻玩具既心機
係睇隻野有無得炒, 有得炒就靚, 無就係咁先
其實財團B咁有錢都搞到自己細廠咁
人地POST+同千值真係用誠意打個江山返黎
所以有心定無心,一玩就知
我係玩家丫hi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞