機械人產品綜合討論區 #27 謝絕老翻同炒家 歡迎互毒 大家搶到叉鴨肶未?

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
如果唔是咁貴的話都想入埋,srx合體就千值,分開就玩smp
smp多唔少配件玩
啲特效件幾正
唔係用廢膠同貴真心覺得設計好過千值
膊頭可動大, R2整體靚啲
effect更加唔洗講

千值好似SRX旋轉最平 3500
Run 1350
加埋4850
唔夠$2000嘅差距,好似老千抵屌好多

畢竟上晒油+ 成品玩具把玩性一定好啲
SMP D 膠又係扭蛋膠,
關節一定弱過老千

無返咁上下能力改造好難買Smp
咁呢個當然。
最大問題係冇位。一定係大大盒點偷運返屋企
解決咗位問題我買咗老千啦
冇啦,
價錢如果相距不大,
真係買建議買返老千
起碼唔啱feel放出去都容易啲

驚你買完Smp 後悔
我之前買Smp 玩到勁辛苦

要我當模型噴OK
但啲膠真係唔得,
關節勁易爆,一條直樁就算
又唔係平

如果賣返同以前零食物語啲食玩價錢就OK
當練下手藝
但而家SMP成二千七一盒貴過普通模型就真心搵笨

有老千真係建議老千

除非你玩舊化改造
smp我不嬲砌開。擺佢一年半載再幫佢換件隨時gg
模型就算有巴打FEEDBACK話膠靚左, 都仲係要砌
差距只係2K, 真係入返老千抵啲
老千太令身可以買支防UV水性半消光或者光油, 揀乾燥日子薄噴兩三層就好好多, 無咩技術可言, 離遠40CM左右噴完等乾而已,
順手可以令白色位無咁快黃
留意番 孤個價係唔包r1同r gun
個差距又細左
見set仲以為包
bandai食玩貴過老千合金成品. 咩世界
有無巴打訂咗鐵人28 FX, 睇返原來唔識著燈
r1 同rgun 5百幾咋, 加埋咪3 千頭, 又唔好吹到太離譜
你知唔知宜家老千連埋碌炮只需4000. 你慢慢拎把剪同砂紙磨d食玩膠啦
你教我3000 點貴過4000 啦, 我數學唔好
你要將盒垃圾膠做老千外觀質素, 扣除打磨噴油補色滲線打埋光油材料成本. 你齋啪都無時間成本? 咁樣唔值1000?????????????

唔洗再覆我. 免得罵戰影響呢度. 唔啱嘴形無視即可.
屌佢老味原來唔包
連r1都無
應該係7700円呢個r1+ rgun set

Pass得,
Smp加埋三千幾先有齊srx + r gun

千值四千中完勝
有預算的話,其實想入埋smp R1至R3, 單體好似好玩過千值
千值個套就用來合srx加R gun
但SMP 焗左你R1要分開買
你要R1點都要買埋第二套夾埋3000幾
有時間同心機隻smp絕對可以整得靚過老千好好多
不過資深少少嘅模型友都唔會睇得起smp啲垃圾膠
想玩srx既人見到咁既價真係俾多少少玩老千
真係完全睇唔明笨大出黎做乜鬼
仲要係千值公佈左srx好耐佢先公佈
模型係free style咁砌
但Smp 呢盒真心搶錢,
如果係$1000上下可能都OK,但3000就太over了

仲未知版件數目係幾多
但我估應該唔少
開模成本應該都唔平

不過講真,
其實呢啲開嚟托咩
我估Bandai 瀨多幾次野,發覺太貴冇人訂
就唔會出呢d

SMP條線同傳統模型條線太模糊
出貴價SMP我估單論本體唔計DLC
心理價位唔多過500 ,一般三四百左右
SMP alternative 算係盡了,唔使噴素組效果都唔錯
(雖然alternative兩隻我都有,但都係因為外型先買,
D膠同關節勁差,用愛克服)
多謝兩位巴打點到即止
我地要屌就留返嚟屌廠同炒家就好
黑心嘅我依家期待班炒叉鴨肶嘅損手爛腳

點講都好, SMP就算賣幾錢, 都係高手向, 素組派真係唔太適合
因為啲關節點都要做啲處理, 磨細少少又好, 加凡士林又好, 再加埋要上色嘅話...
要安心啲咁玩真係老千(我都真係唔知原來已經可以4K一套, 咁搞法以後仲有邊個訂...)

再次多謝大家俾面
呢兩隻都差咩?
聽講膠靚左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞