[特區護照加1分]港人意大利遇「扑車黨」偷行李 向領事館、警方求助不果

208 回覆
225 Like 1 Dislike
你地呢度有冇人識英文?
冇人識英文!
痴撚線領事館!

Angel 放假

https://youtu.be/ZsFWTvym8_c

Angel放假真係經典

屌根本就鬼國咁講到 睇到都唔想去

意大利出名係歐洲中既支那

其他方面唔知
但去支那都唔會咁樣俾人爆架車掛

睇城市地區 一線二線應該唔會,再窮d,北面少少嘅城市,成架車都比人拖走埋
叫乜撚中蟈領事館,改名叫東亞病夫領事館啦,乜撚用都無
喂五毛快啲入嚟啦
我等咗好耐喇
快啲出嚟吹奏支那領事館啦

「下 寄bno正本 身份證 護照過去咁危險 個人資料黎架wo
係咪外國假網頁呃人架 你小心比人呃」
真人真事 有fd對住我講

飛去英國親身renew囉

Agger ,如果有日bno holder >bc
D人肯定唔怕比人呃又突然識填表

洗乜勸佢
愈少人愈最好
或者有日截龍要有續bno先可以變bc

懶懶閒冇動力去續嗰班係冇對個世界形勢有睇法,甚至不聞世事冇興趣理,又或者生活得太安逸從不思考生存問題,bno唔係單純旅遊保障,而係香港有大鑊嘢時有可能成為後路

舉個例:大亞灣爆炸

日本311事件重演
英國包機接日本英國國民撤退, 因為BNO都係英國國民, 所以一齊上機走先!

大亞灣爆炸, BNO同居港BC一齊撤離, 保住條命仔先
唔續BNO, 話無用嗰班, 咪食住輻射先囉!
到時先寄去利物浦續, 睇下食輻射死先, 定續到先!

到時香有冇飛機幫你寄去英國都成問題
利申:有bno,15年年頭續左

我都係15年頭續左 親自幫全家上網填表寄埋

身邊d fd 叫到已經叫哂佢地續

就等佢幾時截龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞