[特區護照加1分]港人意大利遇「扑車黨」偷行李 向領事館、警方求助不果

208 回覆
225 Like 1 Dislike
真係覺得而家歐洲再唔係一世人一定要去一次既夢想之地
而家歐洲經濟差, 失業率高, 有難民潮, 根本唔係旅行理想之地

經濟差同失業率同旅行有咩關係,去十日八日啫又唔係移民
真係覺得而家歐洲再唔係一世人一定要去一次既夢想之地
而家歐洲經濟差, 失業率高, 有難民潮, 根本唔係旅行理想之地

經濟差同失業率同旅行有咩關係,去十日八日啫又唔係移民

經濟差咪多賊囉
係法國做野出過事 金額大
去左d咩內政部既地方落口供
少錢應該無人會理
連登有班人成日屌人續BNO on9
歐洲邊啲國家准袋刀出街?
唔好理問「咁續唔續到bno」班弱智啦,
岀面大大個post
連google都懶
有乜資格續
你地呢度有冇人識英文?
冇人識英文!
痴撚線領事館!

過黎買下意大利手袋姐
唔駛識英文 意大利文既

做得支那領事館
咪又係高官子弟 享受外國人生
一早收工
覺唔覺歐洲佬專搶asian野

多謝支那土豪

唔好睇到自己咁大
人地治安不嬲差,唔分種族
所以要續bno旁身啦

英國仲係歐盟成員可能好啲
所以要續bno旁身啦

英國仲係歐盟成員可能好啲

脫乜撚野歐
旅行就有錢去
Bno呢d自身保障野就唔科水
香港人真係好匪夷所思

BNO POST有人試過話等英磅再跌D先續

我renew果時係12算

好多藉口架
又話貴,又話唔識填表

「下 寄bno正本 身份證 護照過去咁危險 個人資料黎架wo
係咪外國假網頁呃人架 你小心比人呃」
真人真事 有fd對住我講

飛去英國親身renew囉

Agger ,如果有日bno holder >bc
D人肯定唔怕比人呃又突然識填表

洗乜勸佢
愈少人愈最好
或者有日截龍要有續bno先可以變bc

其實有D野,現時持有BNO呢十幾萬人可以去做,好似之前佔領果陣咁用"https://petition.parliament.uk/",去向英國國會反映話唔續期BNO果班,已經享受緊做中國人身份,唔再需要呢個特殊英國身份,而「一國兩制」根據果份半年報告亦行之有效 ,要求英國政府開始係某個期限開始截龍,呢個我諗點都容易過籌期打官司果D

英國佬脫歐都有排搞 鬼得閒理你 話就話二年內要完成 等脫歐去到護照問題都唔知幾時

洗乜勸佢
愈少人愈最好
或者有日截龍要有續bno先可以變bc

其實有D野,現時持有BNO呢十幾萬人可以去做,好似之前佔領果陣咁用"https://petition.parliament.uk/",去向英國國會反映話唔續期BNO果班,已經享受緊做中國人身份,唔再需要呢個特殊英國身份,而「一國兩制」根據果份半年報告亦行之有效 ,要求英國政府開始係某個期限開始截龍,呢個我諗點都容易過籌期打官司果D

英國佬脫歐都有排搞 鬼得閒理你 話就話二年內要完成 等脫歐去到護照問題都唔知幾時

唔做又點知有咩發生

比起其他途徑,呢個已經算係最無成本

當然我唔係BNO持有人亦唔到我話應唔應該做
覺唔覺歐洲佬專搶asian野

多謝支那土豪

唔好睇到自己咁大
人地治安不嬲差,唔分種族

人地鬼佬比人偷左野又同你呢條asian講咩意大利出晒名多賊仔架啦
五毛是咪未收到指示點覆?

好似果條臭閪支那賤種搵黎搞咁貼啲低質改圖黎丟架呀
連登仔 成日話移民去外國
根本一個香港人, 移民去外國, 慘過留係香港

外國治安又差, 警察又唔做野
係香港, 至少唔會比人打劫, 就算你去報警, 都有警察來協助你
連登仔 成日話移民去外國
根本一個香港人, 移民去外國, 慘過留係香港

外國治安又差, 警察又唔做野
係香港, 至少唔會比人打劫, 就算你去報警, 都有警察來協助你

歐洲國家仲要收大量 中東難民

中東難民 既殺傷力仲勁過 香港果班南亞人/支那人
連登有班人成日屌人續BNO on9

五毛嚟
其實意粉真係好撚垃圾
老母係三十幾年前去已經係咁
意大利仲衰過支那
新西蘭最好
,我97 7月1X 先出世,想續都冇得續

你係想拎都無得拎呀細路
意大利正垃圾

好似果條臭閪支那賤種搵黎搞咁貼啲低質改圖黎丟架呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞