[特區護照加1分]港人意大利遇「扑車黨」偷行李 向領事館、警方求助不果

208 回覆
225 Like 1 Dislike
順便同旅行保險果邊講俾人偷左幾部iPhone
順便同旅行保險果邊講俾人偷左幾部iPhone

佢買份保險有包先得㗎
你地呢度有冇人識英文?
冇人識英文!
痴撚線領事館!
你地呢度有冇人識英文?
冇人識英文!
痴撚線領事館!

Angel 放假
你地呢度有冇人識英文?
冇人識英文!
痴撚線領事館!

過黎買下意大利手袋姐
唔駛識英文 意大利文既
屌,我老母起我回歸左先申請旅行證件
是否已完
旅行就有錢去
Bno呢d自身保障野就唔科水
香港人真係好匪夷所思

BNO POST有人試過話等英磅再跌D先續

我renew果時係12算

好多藉口架
又話貴,又話唔識填表

「下 寄bno正本 身份證 護照過去咁危險 個人資料黎架wo
係咪外國假網頁呃人架 你小心比人呃」
真人真事 有fd對住我講

飛去英國親身renew囉

Agger ,如果有日bno holder >bc
D人肯定唔怕比人呃又突然識填表

洗乜勸佢
愈少人愈最好
或者有日截龍要有續bno先可以變bc

其實有D野,現時持有BNO呢十幾萬人可以去做,好似之前佔領果陣咁用"https://petition.parliament.uk/",去向英國國會反映話唔續期BNO果班,已經享受緊做中國人身份,唔再需要呢個特殊英國身份,而「一國兩制」根據果份半年報告亦行之有效 ,要求英國政府開始係某個期限開始截龍,呢個我諗點都容易過籌期打官司果D
垃圾領事
意大利係咪咁差啊

我前幾日先係pisa留左半日,再係pisa坐飛機。睇完個塔等巴士去機場有兩個意大利人提我地冇車,教我地點坐

再前幾日係florence同羅馬一樣好安全,係羅馬夜晚有啲荒蕪

黑起上黎好難講既. 畀人扑車一係警察因熊懶唔肯查, 一係因為mafia唔敢查, 的確會好徬徨.
原來我97年前曾經拎過BNO
不過細過少出國玩,無乜用過
97年後過左期,我老母貪平...幫我申請特區護照就算

其實我呢個CASE可唔可以申請返BNO續期?

如果可以,而家續期要幾錢?
,我97 7月1X 先出世,想續都冇得續

已經唔係續係無得申請

屌同你一樣

我97前,慘得過我對港豬父母冇幫我申請
你班港豬去旅行自求多福,出事就係咁先

google下先, 你既問題全部有答案

有攞過有舊果本就可以

詳情去番申請BNO薪火post度睇

唔可以,走得
真係覺得而家歐洲再唔係一世人一定要去一次既夢想之地
而家歐洲經濟差, 失業率高, 有難民潮, 根本唔係旅行理想之地
97前出世,老豆老母有BNO,當時我太細個無幫我申請,但佢地本野子女嗰欄有我個名,舊年照申請到BNO
真係覺得而家歐洲再唔係一世人一定要去一次既夢想之地
而家歐洲經濟差, 失業率高, 有難民潮, 根本唔係旅行理想之地

歐洲無架啦,一係受恐襲威脅,一係受某D歐洲佬民族惰性嘅氣(尤其意粉國本身就係歐豬國家之一)
Pisa正鬼地方
表示6.4先俾人偷左部iphone
之後去florence報案啲垃圾差人又係扮曬唔撚識英文
係度講話咩I dont understand english. We italian speak italian. Hea9我地🖕🏿

Florence報過表示排隊填表影印簽名走得
你地呢度有冇人識英文?
冇人識英文!
痴撚線領事館!

Angel 放假

https://youtu.be/ZsFWTvym8_c

Angel放假真係經典
覺唔覺歐洲佬專搶asian野
覺唔覺歐洲佬專搶asian野

多謝支那土豪
兩年前自己一個去意大利
住hostel,d野收得勁密,同埋去人多地,
但諗起夜晚自己一個由車站行番hostel,而家諗起都覺得大膽

歐豬四國差唔多啦,多賊都有好處,起碼國民唔會好似港豬咁任人欺侮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞