[特區護照加1分]港人意大利遇「扑車黨」偷行李 向領事館、警方求助不果

208 回覆
225 Like 1 Dislike
意大利出左名架啦

重點係
3個國家既領事館
支共果個真無得頂
意大利出左名架啦

重點係
3個國家既領事館
支共果個真無得頂

支那:啊 香港人? 對不起我們不懂英語 意大利語 廣東話,再見。
抵班歐洲豬比ISIS炸
意大利 歐洲強國之稱讚
紐西蘭 >>>>>>>>> 英國

英國 = 烏龜

紐西蘭 = 龜子孫

BNO POST有人試過話等英磅再跌D先續

我renew果時係12算

好多藉口架
又話貴,又話唔識填表

「下 寄bno正本 身份證 護照過去咁危險 個人資料黎架wo
係咪外國假網頁呃人架 你小心比人呃」
真人真事 有fd對住我講

飛去英國親身renew囉

Agger ,如果有日bno holder >bc
D人肯定唔怕比人呃又突然識填表

洗乜勸佢
愈少人愈最好
或者有日截龍要有續bno先可以變bc

中國大使館都唔識意大利文
執國柒咗佢啦 仲衰過亞視

班大使去幫手團購名牌姐
新西蘭咁好 錢都比埋?

係借比你,還得到先好借
,我97 7月1X 先出世,想續都冇得續

已經唔係續係無得申請

屌同你一樣

01-Jul-1997 後出世 = 天然中國人
01-Apr-2016後出世 = 天然TVB人

我renew果時係12算

好多藉口架
又話貴,又話唔識填表

「下 寄bno正本 身份證 護照過去咁危險 個人資料黎架wo

洗乜勸佢
愈少人愈最好

懶懶閒冇動力去續嗰班係冇對個世界形勢有睇法,甚至不聞世事冇興趣理,又或者生活得太安逸從不思考生存問題,bno唔係單純旅遊保障,而係香港有大鑊嘢時有可能成為後路

舉個例:大亞灣爆炸
意大利巴黎真係鬼地方黎

有d黑人自力更新,賣下手信咁,我欣賞佢
班吉卜賽人難民偷呃拐騙咩都做齊

之前係巴黎搭地鐵出閘,我入完票施施然咁諗住行入去,點知有條gyspy迎面衝出黎講聲excusez moi一下推開我,佢出完對閘就柵咗,我係閘裡面同出咗閘既朋友你眼望我眼o哂咀
踩港撚:香港咪又係噉
女事主究竟用咩passport?如果用特衰,英國領事館都幫佢?

紐西蘭呢個國家真係好

我估佢應該係用特衰,但同時持有BNO
所以搵左中國領事館先

唔係話唔用bno入境有事唔搵得英領館?

講到口臭
BNO係英國國民
國民出事點解唔可以搵領事館

個時俾人喪鬧話唔係用bno入境,就算搵英領館都唔會幫
我夠知bno係英國國民啦,而家又話講到口臭

你班bno權威真係煩

其實係睇你意願同係邊個國家
正常西方國家當然可以
你係菲律賓馬來西亞用特區入,英國想幫但當地政府都未必比
同埋假設你出嚴重意外失去表達能力
人地第一時間check你入境紀錄通知大使館
你用特區佢咪call中國

洗乜勸佢
愈少人愈最好

懶懶閒冇動力去續嗰班係冇對個世界形勢有睇法,甚至不聞世事冇興趣理,又或者生活得太安逸從不思考生存問題,bno唔係單純旅遊保障,而係香港有大鑊嘢時有可能成為後路

舉個例:大亞灣爆炸

日本311事件重演
英國包機接日本英國國民撤退, 因為BNO都係英國國民, 所以一齊上機走先!

大亞灣爆炸, BNO同居港BC一齊撤離, 保住條命仔先
唔續BNO, 話無用嗰班, 咪食住輻射先囉!
到時先寄去利物浦續, 睇下食輻射死先, 定續到先!

到時香有冇飛機幫你寄去英國都成問題
利申:有bno,15年年頭續左
Pisa正鬼地方
表示6.4先俾人偷左部iphone
之後去florence報案啲垃圾差人又係扮曬唔撚識英文
係度講話咩I dont understand english. We italian speak italian. Hea9我地🖕🏿
我11年去泡菜國, 個時我未續BNO
我打去支那駐泡菜使館, 打左2-3粒鐘都冇人聽.
之後返黎就即刻續返BNO
Pisa正鬼地方
係度講話咩I dont understand english. We italian speak italian. Hea9我地🖕🏿

擺褲袋俾人偷定點
我就去
on9邊有人擺嘢係車,仲要係歐洲,賊多到仆街。

我係紐西蘭都唔敢擺車啦
Pisa正鬼地方

歐洲啲警察真係好辣殺
之前喺法國比人偷嘢
等咗兩個鐘先有得落口供 重要我見到有當地人遲過我嚟都已經走得
好啦咁入到去用法文同佢解釋事發經過同講唔見咗乜
屌你出到嚟張報警紙乜都無寫淨係寫咗個銀包 Claim唔撚到錢
又唔撚同我解釋清楚 淨係叫我快啲簽 好似想叫我快啲走咁
屌諗返起都燥
意大利出名係歐洲支那
真心覺得治安分分鐘差過支那
意粉國一向有歐洲支那之稱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞