[特區護照加1分]港人意大利遇「扑車黨」偷行李 向領事館、警方求助不果

208 回覆
225 Like 1 Dislike
,我97 7月1X 先出世,想續都冇得續

已經唔係續係無得申請

屌同你一樣
身為國人
意大利巴黎真係鬼地方黎

有d黑人自力更新,賣下手信咁,我欣賞佢
班吉卜賽人難民偷呃拐騙咩都做齊
女事主究竟用咩passport?如果用特衰,英國領事館都幫佢?

紐西蘭呢個國家真係好

我估佢應該係用特衰,但同時持有BNO
所以搵左中國領事館先

唔係話唔用bno入境有事唔搵得英領館?

但見親新聞有bno嘅人都會幫,反而就算你用特衰,支那都理撚柒得你支那果然係廢中之廢

英國佬出於人道主義立場,甚少拒人於門外

god save the queen
特衰又贏
BNO有鬼用咩又貴,特衰就唔同,又平又抵屌
冇人識翻譯既領事館 人唔笑狗都吠
女事主究竟用咩passport?如果用特衰,英國領事館都幫佢?

紐西蘭呢個國家真係好

所以搵左中國領事館先

講到口臭
BNO係英國國民
國民出事點解唔可以搵領事館
新西蘭咁好 錢都比埋?
啲人又要去又唔做足準備 其實都冇得怪人
係人都知歐洲小偷要自己小心 盲嘅都知唔好比人見到車到有擺嘢嫁啦

雖然啲意大利佬唔抵幫 不過對新人都有責任

紐西蘭呢個國家真係好

所以搵左中國領事館先

講到口臭
BNO係英國國民
國民出事點解唔可以搵領事館

個時俾人喪鬧話唔係用bno入境,就算搵英領館都唔會幫
我夠知bno係英國國民啦,而家又話講到口臭

你班bno權威真係煩
旅行就有錢去
Bno呢d自身保障野就唔科水
香港人真係好匪夷所思

BNO POST有人試過話等英磅再跌D先續

我renew果時係12算

好多藉口架
又話貴,又話唔識填表

「下 寄bno正本 身份證 護照過去咁危險 個人資料黎架wo
係咪外國假網頁呃人架 你小心比人呃」
真人真事 有fd對住我講

飛去英國親身renew囉

Agger ,如果有日bno holder >bc
D人肯定唔怕比人呃又突然識填表

洗乜勸佢
愈少人愈最好
或者有日截龍要有續bno先可以變bc
到底有bno唔用或唔續
用特區護照慳堆小小錢 咩心態

覺得兩本一樣,就用平d個本

當年年紀仲細,屋企人冇去拎BNO;
仲笑鳩排隊排到打架班人on9

果隻係大陸出世嚟咗香港,排隊申請入藉。

你唔係香港出世?
意大利出名歐洲支那
所以要續bno旁身啦

陰公
到底有bno唔用或唔續
用特區護照慳堆小小錢 咩心態

覺得兩本一樣,就用平d個本

當年年紀仲細,屋企人冇去拎BNO;
仲笑鳩排隊排到打架班人on9

當年我老母見咁多人話唔排啦, 我話咪戇鳩啦梗係要繼續排

又可以厚面皮到去紐西蘭領事館

Why not?
英聯邦國家之一(好似係)
意大利出左名架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞