求屌醒~想同一齊接近十年女友分手

450 回覆
50 Like 5119 Dislike
可能請個鐘點 就解決到呢個世紀難題
真,我知道左初戀畀人屌過都898,電話都轉柒埋等佢永世唔會聯絡到
分手啦
現任值得更好
再忍下啦 忍下忍下就一世
用十年時間去證明俾全部人睇你女友跟錯男人,都幾hurt。你上面咁大段嘢都證明咗你唔值得浪費咗個好女仔嘅青春

建議你分手,俾返個post佢睇
唔好俾佢以為自己有錯
搞到人地有心理陰影
純粹係樓主仆街得一想二
呢啲人感情路上都有報應 無一例外
如果話世上冇報應
我覺得愛情上嘅報應係嚟得最快而必中的
你啱,快啲分手追ex 啦
睇人仆街最開心
關於特別嘅存在,建議聽「羅生門」
收皮啦係到扮撚哂情聖
得唔到既先想要
到左手又發覺唔係咁想要
真心 去追果條女
你係中意呢個10年女友既
你追既過程中 會內疚到放棄 會發現你中意既係邊個
會諗起佢既好
同埋 一齊住到咁唔開心 明顯 你既愛唔夠包容到佢既差

掉轉 你對呢個女友只淨下責任既話 人生仲有意義?
點解鬼佬咁多離婚 其實人地唔會責任行先
咁都溝通唔到唔掂 關係好極有普啦
磨合咁耐
大家都唔就大家 會唔會 愛都走左好多好多
淨番責任呢
珍 一定後悔
珍 只係同自己嘅幻想愛火重燃
快啲分
再追另一個
然後再分
想睇你仆街人財兩失
你只要搞清楚
你係唔係已經唔鍾意現任
所以同佢分手

咩初戀特別感覺呢啲就唔洗放大啦
如果已經唔鍾意現任
三戀 四戀都會陸續出現

(應承過現任分手既話樓、公司收入、所有值錢野都歸佢 我係講得出必做既人雖然無簽過咩野)
你做到咁 同現任分手無咩好屌
由呢啲人仆街,人財兩空就啱啦
無嘢搵嘢嚟搞,明明搵到錢上哂岸,有個好女仔陪自己同甘共苦都唔去珍惜
佢根本唔知一個性格脾氣正常,身材樣貌中上,u grad嘅中產女係幾難搵
o2 學人開post?
你講得出必做就唔會而家有咁嘅問題啦
我唔信你冇講過咩一定會照顧佢一世個啲垃圾
而家咪又係想飛佢

最戇鳩係你完美化個前任
我自己都試過對一個前任特別執著,覺得可以為左佢放棄全世界
但其實咪又係因為得唔到就最好
你醒左就會發現係你自己完美化左佢
爛襟當初係咁夾就唔會散
再加上,到你一齊住睇多,層filter冇左你就會發覺佢都係會挖鼻屎放屁唔執衫好污糟
我同樓主差唔多case,
只係想講過來人心聲
我前度都係好靚,有樣有波有腰有腳
成個何超連翻版

前度喺佢人生低潮,我幫過佢好多野
最後我都係頂唔順佢「大唔透」性格
我決絕主動提出分手

之後我遇到現任老婆,佢的確冇前任咁索
但又唔差佢好多,皮膚都好白滑
思想成熟,又攪笑,我同佢生活上都好合拍
而喺我最失意既時候佢冇離開過我.
我興幸識到呢老婆,佢雖然唔係我最愛,
但有時男人應該要知到自己做緊咩,
疫情其間,唔想自己有遺憾,所以主動求婚
娶咗佢做老婆

"雖然唔係我最愛" 真係好hurt好傷心
咪on9啦
應該咁講吖
每個人都幻想有個完美老婆
佢只不過唔係我最愛類型
但一定係我鍾意既老婆
之前好似喺連登睇過類似 個樓主分左手同返個初戀一齊 過左一排又後悔話本身個女朋友好啲
咁點解唔請返個姐姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞