求屌醒~想同一齊接近十年女友分手

450 回覆
50 Like 5119 Dislike
快啲分條女值得更好
愛係無分對錯既
支持樓主放棄現任女友重郭追同學一次
放過一個單純愛你既好女仔
佢都係鳩筋痕啫
你都知你無?on9
呢種柒頭正on9
笑死原來佢對你不離不棄換黎既係你想同翻條舊菜一齊
一直都留意住個ex又話想同翻人一齊 不如你睇下你自己講乜覺唔覺得自己好狗
你已經有個曬左10年時間喺你身上面既人 如果你真係咁中意ex點解又要同現任一齊?想有個人陪?當人水泡?
其實你心目中都有答案仲點解要人屌醒你
做人忘本真係唔欣賞 都唔建議
掉轉講就雞 公廁明明一樣但啲賤男就高尚啲永遠處於不敗之地 唔好拖全世界嘅男人落水啦
真係痴撚綫,唔知以為呢度係明光社內部討論區所有人置身道德高地
而家香港人真係精神分裂都好緊要,早兩日先倪匡RIP,而家就雞蟲仆街落地獄,香港之所以今時今日咁撚折墮,就係你d撚樣扮好人
睇開頭以為自己開post
一樣有個十年女朋友 冇野唔好
但感情淡左 但又有個好岩傾嘅女仔出現左
係任何人眼中我都係仆街
但對住女朋友完全冇感覺 我都控制唔到
理性上知道佢好好我唔應該同佢分開
但感性上對住佢就冇感覺
仲無時無刻都諗住個新歡
真係好矛盾

hi
早晨!
磨合期捱唔住就妄想同新女唔洗磨合日日sweet 爆
樓主都係分手把啦,有咁既諗法你已經對唔住你女朋友,放過佢唔該

支持你分手go
人一世物一世
個個都係屌佢教人叫雞仲要呃人炸嘛
有幾明光社呀
打少啲飛機保持邏輯思考好喎
見識少
真係第一次見得隴望蜀呢個成語
痴撚線教人叫雞
其實點解要分手?
強既男人有幾個女人係身邊有乜咁出奇
屌你老母死人裙腳仔
搬出嚟又唔撚想做家務
死撚返你老母屋企叫賓賓幫你含啦
咁撚大個人唔識獨立
唔好害人啦垃圾
你條女係印印都係做阿四
我有個朋友既男朋友同佢一齊時,
成日都話初戀好好,個樣又純,性格又純。
嫌我朋友有時著緊衣衫,短裙,化妝。
跟住佢地因為性格不合就分左手。
後來個竟然食回頭草,佢以為初戀就係最好。
其實佢懷念既係,當初大家一齊時果一種感覺,
而唔係初戀果個女朋友。
以為有好結果,點知又嫌初戀太(純),
同兄弟出街帶埋佢都係著tee ,牛仔褲。
覺得唔識大體。

所以你真係要諗清楚。
你掛住既係感覺定真係初戀果一個人。

再加上你年紀都應該唔細,
除左感覺行先,
我覺得最難搵到既係一個你愛佢同樣佢一樣愛你既人而係可以相處到。

揀愛又未必相處到
揀相處到果個,又未必係相愛既人。

希望你好好珍惜現任女朋友
諗住現任好多磨合問題
然後FF新歡會甜甜蜜蜜 無諗過亦都未想像到有咩磨合問題

理性啲講係attribution error, cognitive bias

但尻痕就認啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞