求屌醒~想同一齊接近十年女友分手

450 回覆
50 Like 5119 Dislike
可唔可以大大力屌醒我
可能好長篇同亂
我知我係壞左既人
中學時期拍過2次拖
現任女朋友係第2次
係接近完美既女友
樣身材唔煙酒 第一次拍拖 唔追求奢侈品 茶記ok節日唔需要特別慶祝
大家一齊經歷好多
高中分開讀 佢讀大學我就社會大學
最感動既係佢當初力排眾議(佢19屋企人話我讀書唔成叫佢飛左我)
我未與到貴人既時候亦都無嫌棄我
到開自己公司既時候一星期見唔到一次亦無怨言(持續左接近一年)

2年前買左樓就開始左同居既生活
可能大家都係出生係中產家庭由細有姐姐照顧
磨合期到依家都未結束🤡
日覆日既嘈交好似令雙方都淡左(本身一齊第7年都種係愛得火熱個d)
但我不停提醒自己呢個女人用佢自己10年青春做賭注同你一齊 所以好多野最後都忍左落黎

到最近睇到中學第一個女朋友同佢男朋友分左手
一路以黎佢係我心目中都係特別既存在
唔知可以點形容 會特別關注佢既野
知佢拍拖 見到佢畢業成功搵工之類都會係心入面戥佢開心之類

好想放棄依家有既野重生追佢一次(應承過現任分手既話樓、公司收入、所有值錢野都歸佢 我係講得出必做既人雖然無簽過咩野)
理性上一定保持現狀
感性上好想試一次
大概就係咁 如果睇到呢到既留個言屌醒我
咪撚害完一個又一個
佢同你同甘共苦,一定唔可以棄,你出去叫雞去玩,玩完返屋企好過啦,你估溝第二條女唔會嘈咩
如果你係追新女都情有可原
屌你想食返陳年回頭草
人地同你同甘共苦十年 依家先想追返條舊菜 不過支持你去馬 你一定會後悔
戇鳩
收心養性做人喇

自已都知講出嚟係被人屌
我係第11個男人🤡
但追返第一個 過一排 去到要磨合個位 咪又係嘈爆
而加疫情冇旅行去 日日係屋企發霉啫
到時開返關 去個旅行 搞d小浪漫 重燃愛火仲好啦
睇你講野 你似個心係鐘意現任既
係家陣同佢嘈交加上回頭草既感引啫
忍到 就真係娶個賢妻返屋企架喇
支持你去馬
仆咗街記住開新Post Update大家
識朋友都係咁 為左個所謂一路念念不忘既前任
放棄咗一個同自己經歷左好多好多風雨既人
最後發現果個前任只係岩黎「懷念」
實際根本唔適合行一世 好快又散左

不過勸你都冇用 你心已經變左
分手啦
同意
好多野係樓主隔住個mon幻想出黎
根本個初戀好可能已經變咗另一個人
無結婚
真係家務呀 由大家唔做到大家做到我做晒到俾人話做晒但做得唔好
有可能玩到10年

睇到你打呢段野隻眼酸左1秒
分手 然後俾曬層樓同公司你個ex 然後介紹個ex l我識
食屎啦撚樣
飛完之後實溝到?我就話嗰條女多數唔受溝,到時兩頭唔到岸,仲輸晒成副身家
仆街
請返個家務助理
買洗碗機
D 衫拎去洗衣鋪磅洗
咪解決到呢 d 爭執

條數總比你分手比層樓同盤生意既錢佢少

係睇你想唔想解決爭執呢個問題
你女朋友好慘
但如果你真係咁賤格嘅,咁你俾晒啲錢你女朋友然後同佢講分手坦坦白白講
但係你一定要講得出做得到(俾晒啲錢你女朋友)
所謂特別既存在可能係當時分手分得有遺憾姐,到真係再接觸返/一齊個感覺都未必一樣
好心啦,好好珍惜身邊個個就算啦
諗黎諗去盞到時人財兩失
無把握想做就做
輸身家唔係考慮因素
只係辜負左現任怕佢受唔住打擊
你放棄左一個肯同你同甘共苦既人
包你成世都搵唔番呢個人
自己諗清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞