[七月新番]Shine Post

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
啲人物關係圖真係勁複雜
杏夏定位變左媽媽
臉書動漫群組接近半夜先有動畫第9話中文熟肉分享
剛剛才睇完了,小感想:
1.點解日生優希咁勁既,可以睇到隔離事務所青天国春選C位表現,之後仲立即招兵買馬邀請佢過檔去Brightest
2.潘金蓮又真係唔抵幫,阿春讓咗個C位出黎費事同佢爭,咁就嬲9人
3. HY:RAIN咁快出埋專輯仲有係流行榜拎埋第一位,TINGS點追呀,日生優希幾時安排TINGS會有專輯發行及去武道館開live
4. 原來虎渡誉和潘金蓮都幾friend ,但最後佢好似企咗係青天国春果邊?
5. 阿春都好勁,杏夏仲串佢舞都唔駛排和練習,直接就去live表演,點知阿春跳得又唱得
5.製作組仲乜去到唱TOKYO WATASHI COLLECTION(中文係咪翻譯叫‘’我的東京收藏‘’?)就cut咗,等我無得聽
6.個個唱完扯哂蝦抖氣,阿春仍然氣定神閒,真係高幾班,聖舞理王唔太識跳舞點樣追呀

唉,要等到下個月先有第10話睇
無拉拉話退出 梗係嬲
仲要入其他組合 嬲爆
但都係想get u back
敗犬組黎
等埋紅葉個故仔開估
講得好啱呀............
之前集數真係好睇D.......

一引入雪音就成件事兒戲曬.........
你第7集個尾咁爆........跟手解釋得太短啦......
春D內心戲又唔太掂...............

話雪音做對手引春出全力?
大佬呀....雪音一直得室內練習....無live 過..無開過show.....
你憑乜可以同TiNgS 平起平坐呀?
根本似助手多過似競爭對手

春に決まってるだろう
巴打又講得無錯,祇園寺雪音都未出道未開過live,只是一直係助手,最多幫下手買飛
我再睇返第二集
有唱到那首咩「Waraki Collection」架

其實今集應該講多啲春離開Hy Rain , 對蓮有咩影響
跟著係邊度執返第5人菜菜返嚟頂春個位好過

偏幅太小了
上集用成集講雪音點黑化
今集春同佢舊朋友得半集,仲要一集完事
等我仲以為第3-4集講おきょん,第5-6集講金髮馬尾咁清楚
氷海菜花?
係woo,未見過呢個角色出場

杏夏同理王個篇寫得好啲
呢集都唔明點解咁就離開左HY:RAIN
佢個friend學校就唔理佢
正如其他巴打之前有講...
你見小蓮一見春走佬...跟著就set同春一樣的札馬尾...
就係小蓮又似傲嬌一名
離團到絕交果段cut左,上面有巴打四重答左

除非變番比番小說原作者去寫番個劇本
如果唔係之後shine post只會繼續流水作業,單純係搬哂小說啲主要劇情過黎而唔考慮觀眾睇唔睇得明,好似隔離輕改啲弊病咁
呀蓮似個d 等呀春紅左之後,買齊周邊個d 人黎
可能呀蓮黎過睇一兩場佢既live ,呀蓮根本仲放唔低呀春,今集一開場就播get you back #cut#pi,好明顯呀蓮仲好掛住呀春
希望下集會講下紅葉既故事,如果得佢唔講就太慘了
https://youtu.be/sYpol9oMEl0
official channel 出左新片
唔好,感覺好悶

講Hy-Rain / 瑩 好過
(班女索啲)
最後嗰句agger
呢排唔見切腹女打電話比日生直輝要求買蛋糕既

東京game展有shine post嘅宣傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞