[七月新番]Shine Post

1001 回覆
6 Like 3 Dislike

「想讓全世界的人們都喜歡上偶像!為此指引出閃耀的路標……那便是,SHINE POST!」懷抱遠大夢想卻只達成微小結果的偶像團體『TiNgS』的 玉城杏夏、青天国春、聖舞理王。為了拯救他們而準備的是被譽為最強經紀人,本該是這樣才對……「我…沒有打算當經紀人哦」現身在她們面前的是,完全沒有幹勁的男子 日生直輝。但是,他卻有著一股特別的力量……?這是講述朝著絕對偶像為目標,你與少女們熠熠生輝的故事。

STAFF
原作:KONAMI/Straight Edge
世界観設定/小說執筆:駱駝
監督:及川啓
系列構成:SPP
腳本:駱駝/樋口達人
角色設計原案:ブリキ
角色設計:長田好弘
音樂製作:木皿陽平(Stray Cats)
動畫製作:Studio KAI

CAST
青天国春:鈴代紗弓
玉城杏夏:蟹沢萌子
聖舞理王:夏吉ゆう子
祇園寺雪音:長谷川里桃
伊藤紅葉:中川梨花
睇完有小小不明不白
咁講法好似女主果兩個隊友都有啲問題咁
見人話作畫唔錯,睇咗了

不必要動作都高幀,可能偶像番+表現活力既原因
但作畫好似唔同主流技術,唔識講

劇情算公式但唔錯,識睇穿大話幾特別
諗起上季孔明又係諗計賺人氣

現實有唔少偶像成唔到名,得好少觀眾,慘
呢度似無人睇呢套
睇咗第一集
講真唔差
作畫高水準
難得而家咁多異世界番入面仲有偶像番
對上一套覺得咁正已經係idoly pride
呢度好似不嬲都少人睇idol番
作畫高質希望keep到
不過杏夏棒讀問題有啲嚴重google完原來係idol冇配過音
偶像番成日搵真偶像配音
隨時歌又唔係好 對白又講唔掂
=LOVE / ≠ME討論區第51回:就快36girls很興奮!! 我愛舞香=3=
https://lih.kg/iJNhiT
就算係日本紅到既idol project都冇幾多部 不過穩定每季出一兩套
近年出既差唔多睇晒
呢部戰姬/馬娘2組,製作應該唔擔心既
棒讀我覺得小問題,通常幾集後都有改善
黑馬
推一下
巴打有冇睇埋Selection Project ?

呢套繼續觀望下,王女大人 同另外嗰件正過女主
對手團 yurayura design都吸引過主角
似係sell地味
推,淨係製作都值得睇

呢隊好似仲正啲
睇完第二集

真心唔算差

(班觀眾搞到變曬「評審」咁
今集啲3d正撚到
仲正過idoly pride
selection project撞正idoly pride之後
仲要個故事都似到十足十
攪到完全唔掂
selection project真心唔多掂
主題曲好聽
剩係識鈴代紗弓

反而個音樂製作人我就識
依套無咩人講
其實OK好睇,只係人設差咁啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞