[七月新番]Shine Post

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
螢好似都有兩首,一首Sweet Surrender,另一首係前奏曲
卵用都少咗歌
啱啱發現原來輝夜都有出番一首歌
https://www.youtube.com/watch?v=R07wYiRoy6c
加個 #古賀葵 就9萬views
仲多過TINGS 其他歌
搵hotaru(大橋彩香)加入咪得
係喎屌前幾日都唔見呢首歌
原本係be your light第三名
而家輕鬆追貼理王首歌
TINGS真係等解散啦
阿蓮可以去武道館,阿春仲屈係Bright Station開live
其實變相 春 幫助佢地上武道館
發現頭6集係駱駝寫劇本
之後係樋口達人(少女歌劇編劇)寫劇本
唔係想怪樋口
我都覺得要寫曬小說劇情至少要多2-3集 所以一定要快啲
但第8、9集真係差啲
可能Konami批既 budget 得12集錢,所以要趕劇情,cut減潘金蓮、螢既戲份
如果好似CUE!咁,有budget 做24集,你話幾好呢

其實青天国春都幾正,睇落又夠大又夠料
點解無乜人推
佢個學生look
推理王,開頭以為理王係蘿莉身型,原來都15幾,最蘿果個原來係紅葉
有無d聖舞理王正圖洗下版呀
5個人排埋一齊,伊藤紅葉的確最細粒
09 已睇英文版, 但太低清, 等有中文再睇多次
依家戴埋眼銀仲正過之前.

其實hotaru都好有料
所以我決定要推下佢

真係好想問下時下啲偶像
好人好姐條裙下面為咩要加條無用嘅吊帶
真嘅,無哂原本果種寫實又細膩嘅分鏡,
前面淨係用一兩個小動作或者一兩句對白,角色想法同情感已經傳達到出黎,例子有理王淨係望左杏夏同春條人龍一眼,講左一句「又係我」
同埋當好多人第一次黎買飛,佢轉身破左佢個中二病,講左一句「Yoosh」
杏夏果句好「好咸呀」都係神來之筆啦
全部都係短而精,比人好深印像
所以先有第四同第六集神回,一次過回收哂前面所有伏筆

去到第8集,雪音個故事真係唔好睇,聲優實力係其中一個原因,篇幅唔夠都係原因啦,好難代入到佢個心情
第9集,春個故仔又係超短
成件事好似變左就咁純粹推進劇情
無哂啲角色描繪
無哂理王杏夏果種感動
希望停三個禮拜可以有改善啦
其實螢睇落都好正
最衰日生直輝收收埋埋,唔比佢出黎蒲頭
我估劇本劇情已經定咗,第12話最終回應該5人去Sun Plaza開場2000人既live,完
小說第三卷介紹有劇透
呢套野D 介紹都劇透晒自己
佢咁樣趕進度姐係點都會完咗第3卷佢
所以佢都好難唔繼續開火箭

其實今集係個好好嘅位完
第8、9集分別可以寫多一集內容
好好地完吸引人玩隻game
之後啲劇情想睇就玩game

但今集完就會犧牲咗紅葉個故事同埋去唔到sun plaza 好似開咗個頭收唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞