[七月新番]Shine Post

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
大概睇過吓
進度就應該一樣
之後每集應該大概係咁
正呀喂
終於有動畫第8話中文熟肉
其他偶像番啲劇情係點
有無咁曲折離奇
我連idol master都無睇過
一開始有隊好勁既團
主角見倒又想做, 去搵隊友 / 要廢校
1st live 多數衰
再搵人再live
同勁果團交流
最後live 成功, 但可能輸

好少好似22/7 / Selection project果啲咁
ldol master 我只是睇過2011年果季
其他偶像番我睇過既大約有:wake up girls,Love live系列,22/7,selection project ,Idol Pride,神推偶像登上武道館我就死而無憾,滿溢的水果撻,音樂少女,佐賀偶像是傳奇等
如果講劇情,係呢套Shine Post和Wake Up Girls 算好睇
其他果d就算正正常常劇情,無乜大驚喜囉
題外話:lovelive故事就係成日用呢個模式炒冷飯去做,第一季就有新鮮感啫,之後就開始覺得悶,但炒冷飯仍然都咁受歡迎,吹咩
所以依家superstar 第2季我都係睇到第5話,有時間先再追到最新一話
Selection Project ,9-tie唔知道紅唔紅得起,首 ED only one yell的確係好聽
但Only one yell 係早見版本最正

Bang Dream 我都覺得好睇既, 但之後轉3D 我係唔like
2D 既有咲係世一
idol master cg 幾好睇,卯月回好正,本家就千早回好睇,其實呢套都有少少似cg
本小姐是祇園寺雪音,請多關照

動畫第8話最尾部分,我覺得雪音喊得都幾假,係咪做戲架
Bang Dream我有玩隻驚但係冇乜點睇過動畫
Bang Dream我無玩隻驚但係有睇過動畫
呢排又補下番先
和氣杏未巴打,中文熟肉動畫第8話睇咗未?
補什麼番?有什麼推介
就係諗住補bang dream中文未睇住
可以睇返#255
佢哋三個一齊去唔係偶然
今集唔知點解覺得雪音配得麻麻
扮帥氣聲好假 最後喊得又假
搵個聲優唱歌
會易過
搵個偶像配音

好多偶像番都係咁差
係lovelive 虹團班人被放置自己出去升level
先配得好啲
今日先一口氣睇晒8集, 一開頭劇情可能比較普通同CV 問題可能會趕客, 但之後一路都有驚喜,理王yellow rose LOOP左幾次,依家好想快D 睇下一集
但今季咁多對手, 唔知套野係日本人氣係點?
唔知係唔係前幾集冇咁多台詞
今集台詞多感情表達多就出事
今集有啲易估
之前祇園寺雪音無咁多台詞,真係唔多覺
今集第8話佢都算係主角,台詞一多就聽得出應該是新手配音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞