周杰倫究竟要紅多幾耐先捨得過氣?

393 回覆
573 Like 134 Dislike
個個以為佢回哂塘既時候出首咁高質既

08年之後覺得呢首最好
葉惠美時佢仲有貨,而家真係技窮
咁多留言講以前作品如何偉大,近期嘅歌完全無得比,絕對係技已窮證明,醒未?
佢快歌只有雙刀雙截棍ok, 其他唔得
半獸人?四面楚歌?
好撚鐘意天涯過客
係聽頭幾年之後搵夠啦
近期嘅單曲你係咪聽晒先
仲有咁多留言讚最新嗰首最偉大的作品你又扮睇唔到?
佢而家咪出返碟證明自己囉
你可以話佢把聲回塘 但係才華一直都喺到
上隻碟講豐富音樂性
床邊故事
土耳其冰淇淋
前世情人
講周氏情歌
一點點
愛情廢柴

已經唔講紅到仆街嘅告白氣球啦
創作能力無容置疑
反而想問下大家覺得佢唱功方面有冇缺點
扯 紅磨坊 本草綱目 無雙
條友聽過2首就扮專家
仲有啲玩野歌皮影戲 一口氣全唸對 鞋子特大號都好正
洪敬堯
林邁可
黃俊郎都幫佢好多

但主軸始終都係啊jay
可愛女人 龍捲風
人一發達,就冇左以前團火,以前覺得佢可以成為偉大既歌手,但都只不過係普通人
最近既歌冇成長冇共鳴,聽得你早期既歌都過三十,等你下課聽完都係得淡笑
半島鐵盒,分裂,梯田,暗號,可愛女人,黑色幽默
呢啲歌幾時聽都係經典,但唱個位歌手就一早不復返
無啦啦又要同mirror比
你唔洗驚到咁既
華語音樂我大你十年
但講到超越, 星爺既喜劇起碼50年內無人超越到
呢單野比起Eason 代官山爆佢嗰單野算得啲咩
依個年代唱廣東歌 就預左無其他地區華人市場架啦
我覺得100年都冇
喜劇式微得好緊要
都冇人睇得起喜劇演員 而家仲要票房都冇
邊鬼去做去開戲
以前窮, 比吳宗憲逼住短時間要交功課, 交唔到就躝屍趌路, 反而果d 作品大把好野, 而家無人逼有靚女老婆大把錢得閒湊下細路, 邊有心機.

我希望佢d 細路反叛屌鳩佢, 人要有d 磨難先得, 到時佢有貨交 大把呢類<兒子, 我回來了> <女兒喝的奶>
可惜奶共
前排先見佢同 psg 搞 nft... 其實佢要幾多錢先夠... 佢已經大把錢養住佢班寄生蟲朋友
有料就有資源既 50年出一個天才喜劇演員唔出奇, 但講廣東話既就難d
請問點解你有咁既論點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞