周杰倫究竟要紅多幾耐先捨得過氣?

393 回覆
573 Like 134 Dislike
我鐘意踩單春吹咩
係你固步自封姐,而家隻碟聽返琴傷、迷魂曲咪係又屌打

再之後啲碟又係大把好聽嘅歌,eg.哪裡都是你、明明就、紅塵客棧、天涯過客、手寫的從前、聽下雨的聲音、美人魚、床邊故事、前世情人、不該、鞋子特大嘅etc
認同,完全唔知佢唱咩柒。支那人追捧都話情有可原,香港人追捧真係唔知做乜鳩
我諗成個華語樂壇冇乜邊個啲歌可以經過20年洗禮都完全冇老餅味...

同佢同期個堆不論男女歌手啲歌一聽曲風就會有種好明顯嘅舊時代感周董個啲真係完全冇呢啲感覺
單春都冇舊歌感?
3D肥佬黎
個排應該係蘋果動hit個排
好撚正
王力宏係有料,但依家睇已經唔同級數
吓,當早5-10年黑歷史?
2010-2020 呢段時間完全唔知做乜鳩架wor
因為周董知道自己定位,有原則
Btw非周董fan,陶喆屌打,不過陶喆後期啲作品好垃圾,無諗過陶生個人咁active竟然越黎越少作品,而家係到做youtuber,個人過過地氣,但啲歌真係可以超越時間,周董啲舊歌經典而家聽返當然好聽,但有好明顯既時代感。但陶喆啲歌而家聽返。。。你話係新歌都信
張學友所謂跌都係87-89左右
但嗰幾年佢攞埋金像
其實都係人生唔同階段各有追求姐
如果講有料講堅持,一直係音樂路上既我覺得學友先係no. 1,一樣係早結婚有生女,61歲唱足36年

1997年:在香港紅磡體育館舉行的音樂劇《雪狼湖》連續不間斷的上演42場,至今保持香港演出場次紀錄。

1995年:在1995年年初-1996年年初共舉辦了100場世界巡迴演唱會,平均3天多一場,總觀眾人數達200萬人次,創造了亞洲歌手舉辦演唱會場次的紀錄,並被金氏世界紀錄認可。

2007年3月-2008年2月:他共舉辦105場世界巡迴演唱會-學友光年世界巡迴演唱會,再次突破了原本由他自己保持的亞洲歌手舉辦場次的世界記錄。據一些媒體報道2007年他的75場的演唱會收入就多達300,000,000元港幣。[152]

2010年12月-2012年5月:他共舉辦146場世界巡迴演唱會-學友1/2世紀世界巡迴演唱會,再次突破了原本由他自己保持的亞洲歌手舉辦場次的世界記錄

張學友舉行的《張學友1/2世紀世界巡迴演唱會》在2010年12月30日至2011年12月29日期間巡迴演出,現場觀眾總數達到2,048,553人,根據金氏世界紀錄規則的要求,他締造了12個月內巡演現場觀眾人數最多的金氏世界紀錄。[60]同年,他亦以170,050,000元的收入被福布斯中國評選為年度收入最高的名人。[151]

張學友舉行的《學友.經典演唱會》刷新了個人締造的世界紀錄(此次巡演無申請金氏紀錄),巡演97個城市共舉辦233場演唱會,其中張學友於澳洲巡演,當時在雪梨The Qudos Bank Arena Olympic Park的演唱會,以總票房232萬美金的驚人成績,一舉登上美國告示牌(Billboard)當週全球演唱會票房的排行榜冠軍,成為該排行榜首位拿下冠軍的華語歌手。
用周董同天團比多餘啦
人地就算有fans咁衝views
你都係唔可以deny fans數量係周董千萬倍
人哋痾督屎都香過你煮啲嘢食,點過氣
學友law
佢係紅到去出埋亞洲
已經2022年都仲攞個廢老黎J都幾可悲
頭十年都ok, 近十年已經回哂塘,唔係佢勁,係班新人成pat屎咁。佢呢d係上左神枱得閒攞黎j下回憶下就算,講到引領潮流已經輪唔到佢。
佢真係music of the king
Eason嬲到同佢打交
弓首娘子屌打晒現今mirror 歌
king of music下話ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞