周杰倫究竟要紅多幾耐先捨得過氣?

393 回覆
573 Like 134 Dislike
依加除咗香港重撚有人聽廣東話歌咩 重話想做亞洲第一 香港樂壇自嗨算把啦
你都預咗佢炒冷飯嫁啦
炒得好唔好食啫
其實最偉大的作品都似亂舞春秋
兩首都係玩穿越(姐撚真係好鍾意穿越)
兩首都係由好多段唔同變化既flow同melody混搭,亂舞就hiphop味+玩味重啲,呢首就古典+優雅啲
你話邊首好啲真係講唔出口亂舞已經聽到識背,呢首就要更多時間去慢慢loop
屌你老母最近一次睇佢演唱會自己都唔撚唱歌 叫啲靚喺度鳩叫 我之後一撚定唔會再睇回撚晒塘
炒冷飯起碼代表keep到水準
屌你老母首歌最高嗰粒音都要假音仲要斷晒氣咁呢條撚樣回閪晒塘啦 得啲舊歌聽得入耳
十幾年前嘅評價都係咁上下
今次呢首的確feel到佢終於肯認真作
可能比人屌多
聽完好有十一月的蕭邦果陣時既感覺
由八度空間開始,之後每出一隻碟就比人屌江郎才盡屌冇新意屌足十幾年,屌到而家都仲係屌緊
沒驚喜沒有改變,我已經聽了二十二年
我告訴外婆我沒輸,不需要改變
以前金曲獎以ban7周杰倫出名
而家金曲獎以求佢嚟現場出名
扮都好,佢兩個關係應該唔會差wo

https://youtu.be/NguFQ0Ow2YM
D詞加mv好正
成個故事出哂黎
佢用左詩同畫最頂尖既人物去襯托
達利徐志摩莫內
而自己就係音樂上頂尖同經典既人
其他人咁講一定係中二病
不過以佢對華語樂壇既影響
其實咁講都唔算係自大

回不去了
個mv最後嗰幕有本簿仔,裏面鋼琴個符號冇打tick,周杰倫以為個鋼琴代表係郎朗,但去到最後穿越返現代嗰陣先發現郎朗都係穿越者,咁究竟鋼琴代表係郎朗定周杰倫就留返比觀眾自己討論,睇到呢段分析真係即刻起雞皮冇講笑
佢好似紅得黎又超級有錢
明明就完全唔入流
張學友有一段時間跌左
但周生,好似唔見有
結左婚之後有邊首歌好聽
啲演唱會柒撚到 叫班柒頭彈頭gary上黎唱 垃圾
都起碼有首淘汰嘅交情
蹺腳咋?
上哂神枱,出堆鳩歌都有班死忠話好聽
當初覺得佢玩魔術睇畫展鳩鳩下
而家知錯了 撚左幾年以為回塘又番左黎
雖然冇左聲底 但佢話俾大家聽 古典藝術需要有legacy
而佢本來就係legacy
斷了的弦 再怎麼練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞