周杰倫究竟要紅多幾耐先捨得過氣?

393 回覆
573 Like 134 Dislike
擺明你好撚嬲啦比我屌到哭咁 驚撚到你
唔好淆底呀
直到連登仔唔出po 為止
佢都唔算堅持啦,08年打後係因為佢輸身家先局住要復出
以父之名比你食左?
公公龜頭痛
去下中國好聲音果d濕鳩綜藝都大把油水啦
好似蕭敬騰咁
講到佢出歌為戀棧名氣
回唔回塘都唔係班連燈仔up啦
最罐頭嗰首都作唔到啦
唔關事,係講作品流行程度/ 耐聽度

講銷量車尾燈都見唔到
https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E8%87%BA%E7%81%A3%E6%9C%80%E6%9A%A2%E9%8A%B7%E5%B0%88%E8%BC%AF%E5%88%97%E8%A1%A8
周杰倫開始紅嗰陣都無youtube 假膠死撚埋一邊
杰倫已經拎晒阿爸阿媽阿婆老婆前度嚟寫入歌度, 唔好再拎仔囡嚟寫啦好嗎..... 不過至怕佢嚟緊被逼要交紅歌....
容祖兒鄭秀文都20年又多產但又真係未有老餅味, 當然佢哋唱人哋歌唔係自己創作, 但佢嘅演繹都有唔同唔係年紀不同有不同味道但又唔老餅
車playlist主要係學友+周+梅

利申:90後
華語歌手食到大陸巿場先可能做到咁多城巿開咁多場吧, 2016年全球巡唱233場, 其中近200場係中國地方
但一個華語歌手可以將個舞台帶到去歐美澳、東南亞、日本,開足3年
已經好勁
佢一出就已經玩非主流嘢喎
想表達啲乜?
譚詠麟嗰輩一路都係咁開, 開足四十幾年九百幾場
事實黎,唔使佢講啦
我覺得佢都算係我心目中痴線佬排名頭幾
幾撚多出名嘅創作人 一年都嘔唔到一首hit嘅歌
條撚樣出道早期 可以首首歌都咁高質 仲要高產
係聽Mirror果D 無Taste姐
係,個唱腔係,但魔杰座之後啲編曲 又加好多電音又性個啲…真係好實驗性質咁
係又點
公平D講
如果周董依家起香港出道
應該一樣會輸俾鏡同做唔到依家咁嘅成就
所以唔可以咁對比
係香港出道就死撚得啦,剩係識J詞既香港人肯定屌撚到周董出唔到第二隻碟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞