周杰倫究竟要紅多幾耐先捨得過氣?

393 回覆
573 Like 134 Dislike
出道左22年,由一出道就爆紅,keep到而家都係華語歌手影響力同人氣最top嗰個

新歌喺youtube三日就破千萬

刷view最勁既神徒刷左成個月都係得700萬

有人話單春首孤勇者喺中國好撚紅,點知最偉大的作品up左幾日就已經有孤勇者一半views彈幕數同評論更加係完全屌打
諗起成日有人話周杰倫已經過氣,咁佢究竟幾時先捨得過氣
世代的狂 音樂的王 萬物臣服在我樂章
路還在闖 我還在創 指尖的旋律在渴望
世代的狂 音樂的王 我想我不需要畫框
它框不住 琴鍵的速度 我的音符 全部是未來藝術

除左周杰倫有冇人夠膽咁樣喺首歌度形容自己
你當亞洲天王個朵流㗎?
姜B呢,連周董都要致敬佢首作品的說話
華語樂壇歷史仲有冇第二個人,可以由一出道就已經係t0,0左二十幾件都仲係t0
華語樂壇歷史仲有冇第二個人,可以由一出道就已經係t0,0左二十幾都仲係t0

最囂張時期仲串到當單春係shit
係得單春迷先會FF佢地主子可以同周董有得揮
先唔計紅唔紅,雖然佢好紅

但只for本土,周董台灣,Mirror香港,人口都唔同啦
好難咁比較
咁神徒最勁就係刷數據吖嘛
同周星馳一樣
食到大陸依家班有消費力既八九十後集體回憶潮
基本上有排玩
咪癲 用周杰倫去比有邊個亞洲明星比得到呀
但事實近呢10年已經一直食緊老本 啲新歌絕大部分都係垃圾 告白汽球已經算係最好聽
我諗啲人已經都係聽佢啲舊歌多
利申 仲聽緊晴天 回到過去嗰批舊歌
咁周董都可以係刷

利申:歌list都有20首周董既歌
樓主又開姐撚po

利申:13年杰迷
講到其他明星啲fans唔識刷咁
雖然我都係比較鍾意周杰倫以前既歌,青花瓷、千里之外、明明就、夜曲呢d經典真係可以流芳百世
浦開音樂台都G我開慣姐撚吹奏po

我印象中我由公公偏頭痛果期開始已經頂唔撚順佢啲鳩歌
夠mirror勁?
四大天王分庭抗禮
咪咁天真
FANS刷數據呢啲有追過星嘅人都知好基本 幾癲都有
你估Mirror fans創出嚟咩
嗰陣姐倫特登叫埋自己外婆去金曲獎
諗住是旦攞到一個獎可以多謝佢
點知一個獎都冇,姐倫心情勁差

諗起都痴線
八度空間冇獎係因為有評審覺得范特西攞得太多獎,要俾機會其他人;重有評審覺得八度空間比起范特西冇突破、冇新意
唔係同同一年其他歌手嘅作品比,係同自己比
咁而家其他人既fans刷數據有冇mirror咁勁先
啲人對周杰倫既要求已經係要同自己比,唔係同其他人比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞