『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (32) 睇清楚POST名 –– 英國航班溶斷區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
最後都係選擇取消個主申請人先, 等到個bug fix咗再玩

$250 GBP 應該GG 無得退
首先,如果你本身有BN(O) 身份嘅話,就算用特區護照申請BN(O) visa 都唔使報到嘅。

其次就係,咩時候你要再需要報到呢,就係你有咩資料喺報到時畀過警察而之後有嘢要更改嘅時候。

https://www.gov.uk/register-with-the-police/change-replace
剛剛試左,賴左野,就係中左ALP_013
主申請人唔會有事,因為用BNO 申請,但一用特衰申請dependant 就出事
要48小時內交Dependent 申請呀,點都等唔切佢bug fix
咁死得喇
即係要withdraw 個申請先?!
同埋用得特衰申請,多數都係自己無bno嘅dependant 黎。

各位如果係屬於dependant, 要趕在48小時內一齊申請,請問大家點處理呢?
"IHS(Immigration Health Surcharge 移民醫療保險)的 £3,120(5年簽證)或 £1,560(兩年半),會全數退回,至於申請費用那 £250(5年)或 £180(兩年半)就不一定,須視乎英國內政部是否已經開始審視你的申請,若已開始,便不能退錢。"

我搏佢未開始我個申請
即係Withdraw
250gbp 點都平過dependent 唔批
我成個月都未批
岩岩好 今日批左了
英國d 2A/3A "叉電" 平定貴
需唔需要買定過去?
你都係ikea姐 帶少少就夠 要買都好方便
13/7 一家人四口申請
4/8 全部收到email 批咗
但係老婆前星期發現身體有問題
醫生唔建議短期起行,
估會超過每年180要求
預咗要續一次2.5 年
有冇得而家績定先?
屌英航老母10月d直航cancel曬
covid 期間啲airline 賣位有兩種方式

一種係如常照賣
到臨近飛前一兩個月睇情況去取消班次

另一種係預定會取消嘅班次
情況許可先臨時再加班

你見愈多機飛得愈密嘅就係前者
反而好似cx 咁cut 淨幾班機嗰啲係後者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞