『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (32) 睇清楚POST名 –– 英國航班溶斷區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
真係好驚佢唔批
或拖住
我有bno
老婆hksar
仔女hksar
最多老婆adr 黑洞?
啱啱發現咗個問題~

之前因為未renew BNO趕住用左特區護照申請左visa。 咁最近攞番BNO,我就想add番本BNO入個visa啦,問題就黎啦:

因為HK passport nationality係寫Chinese, 同本新BNO上面寫嘅唔同,佢個system判斷我係change of personal details, 要改嘅話直情要send bno正本番英國

睇黎都係要用住特衰入境先
你呢啲好typical 唔算adr 唔會咁易入黑洞啦
咪係又黑洞唔係又黑洞啦
你之前兩次係衰on9 app岀bug

你個case咁撚正常 申請完等批就得

黑洞等撚到個人on99又絕望 你都係嘥多些少時間去申請姐嘛
貪嗰少少時間自己捉蟲
趕住出發驚搞唔切
印象中成個online application都冇位俾我填舊BNO資料

我用app搞呀
97後出世申請BNO VISA
都未公布詳情
出面都幾熱烈討論
注意事項

97後出世申請BNO VISA ,並未公布申請詳情。

如果等候VISA中,可以到(移英洋奴)POST同在英人仕吹水

本POST並沒有TG頻道,請小心保護個人資料。

Q&A喺2樓

VAC申請有90日抵英限制,APP申請冇抵英限制,但要跟ILR條件。

SAR結果不能作申請BNO VISA證明

比咗錢之後係改唔到所有嘢

APPROVE 並不是FIRST IN FIRST OUT

用VISITOR VISA入境英國,後果自負。

UKVI話證據不足,要求補資料證明adult dependent高度依賴主申請人,請自行搵相關專業人任尋求意見。

可以用以下連結查詢申請已批核簽證﹕

https://www.gov.uk/view-prove-immigration-status

You can apply for the BNO visa from overseas, but you should wait for a decision on your application before you travel to the UK.

https://www.gov.uk/guidance/british-nationals-overseas-in-hong-kong

The financial requirement for ShortTerm Student, Representative of an
Overseas Business, UK Ancestry and
Hong Kong British National (Overseas)
applicants

Page 20 of 46
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/963273/financial-requirement-v3.0ext.pdf

Contact UKVI 收費查詢
https://www.gov.uk/contact-ukvi-inside-outside-uk

咩po
Bno holder + 長者?
而家做法唔係一定會批bno holder
adr 唔批住?
請問呢段引文是出自哪裡?謝謝
第一個post?
請教一下
我頭先收到個email 話我未complete application

入完ac 發覺我有兩個application 兩個uan
另一個uan我幾個月前已經submit 左,而且收到email 話批埋

咁我多左果個係咪delete 左佢就ok ?
on9 搵mp真係有用

我屋企人都係用呢個方法 個mp仲話 哇做咩唔早啲同佢講 之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞