『歸家post』BNO 5+1 VISA 申請資訊 (32) 睇清楚POST名 –– 英國航班溶斷區

1001 回覆
7 Like 0 Dislike
With regards to your enquiry about the status of your application, our records indicate that a decision has been made on your application. We cannot discuss the outcome of your application on-line or by telephone.

Please wait for the visa application centre to contact you in regards to collection or delivery of your passport.

集氣
Cls
有工先走係咩玩法?
大把人有左visa都唔會香港搵定工
你仲要問visa都未有
想問下如果純粹渣ILR唔申請BC在英國長住,唔打算離開英國超過2年,咁除咗無左護照之外,其實BC同ILR有咩主要分別?
福利?無得申請政府工?
本passport
人地第一樣野就問你有無right to work
無就直接收皮
無right to work肯定in都無得in
填application form果陣一定會問right to work
除非你頂尖人材大公司CEO
錢唔多不如喺香港儲多幾個錢先

個個都想穩陣想搵到工再岀發 不過

1. 係咪IT醫護呢啲全世界爭住要嘅行業?
2. 定係有一技之長嘅專業人士?
3. 英國公司點解要請你呢個外地人 唔請個本地人?
4. 英國公司要人用嘅 點解要等你起碼三個月先Onboard?
想問下大家 申請Bno visa 有個 error code ALP_013 係乜意思? 佢話我個account details 係HKG , scanned in the app 係 CHN

我明明打哂係 china , 唔知點解冇updated, deleted account 再申請都係咁, click 咗係到,有冇人試過係咁, 謝謝
屌 你揀5年visa都係兩叉多啲
係IHS果度你咪買2.5年囉
有得5年visa, 2.5年 ihs 咁?
清 你乜撚都唔知咁
好難幫你架喎
你都留到言 自己上網check下
都唔係好難姐下話?
定係扮緊阿Mo?
就係有爸打試過按錯
會叫你比多2.5年錢先會批5年visa喎
呢個知丫,都唔係BC,無都正常
我主要想問係果邊生活上面有咩分別?
淨ILR唔申請BC會慳番千幾鎊

大家好
想問吓如果申請人本身都有啲長期病患,其實會唔會影響批核?
申請人本身係長期服藥嗰啲,其餘一切都係正常的
申請都唔會問健康狀況
長期唔會有影響, 除非TB
明白
去到嗰邊開返藥,係咪攞返香港嘅醫療資料過去就可以?
Thanks bro

Still waiting them contact me
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞