[盡量多圖][隨時爛尾]毒撚一個人的新海誠作品聖巡之旅

217 回覆
70 Like 1 Dislike

去聖巡見到三葉

可惡!
我去果時得三個死小孩係度不停影相,搞左半個鐘先肯走
[img]http://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/09/165945_630debcef4d34af43aa49c15a2184a7a.jpg[img]

去聖巡見到三葉

可惡!

可遇不可求
[img]http://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/09/165945_630debcef4d34af43aa49c15a2184a7a.jpg[img]

去聖巡見到三葉

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

去聖巡見到三葉

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去
其實你的名字瀧住果度有無得去聖巡
上次去須賀神社撞正例大祭,超多人

個度無乜人知

個度無乜人知

呢道應該要計角度搵

個度無乜人知

呢道應該要計角度搵

大慨都知係邊
留名!
巴打用咩機影

去聖巡見到三葉

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去

我果時上午去左新宿御苑,下午三點左右先到神社
留名!
巴打用咩機影

Canon 80D搭kit lens 18-135
[img][url]http://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/09/165945_630debcef4d34af43aa49c15a2184a7a.jpg[img][/url]

去聖巡見到三葉

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去

住赤坂見附,基本上可以行去四ツ谷
[img][url]http://img.eservice-hk.net/upload/2017/07/09/165945_630debcef4d34af43aa49c15a2184a7a.jpg[img][/url]

去聖巡見到三葉

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去

我呢程係住赤坂,地理位置都唔錯,唯一比較可惜嘅係來回都要搭Metro,用唔到個JR pass
本身我依家去緊個東京trip都係去你的名字啲地方朝聖
但後尾有frd加入,我決定下年再挑戰!

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去

我呢程係住赤坂,地理位置都唔錯,唯一比較可惜嘅係來回都要搭Metro,用唔到個JR pass

去左赤坂見附個邊聖巡未?

再去多次

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去

去左
不過當日行到腳跛,skip左兩三個聖巡位

帶埋friend一齊去聖巡

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去

去左

我上次都skip左

可惡!

可遇不可求

真係可遇不可求

想要無人可以朝早六點去

去左

我上次都skip左

我係skip左滝同先輩係赤坂見附散步果邊
不過有去到橋底果個shot

去左

我上次都skip左

我係skip左滝同先輩係赤坂見附散步果邊
不過有去到橋底果個shot

淨係去左橋底
===== Day 1 part 3 =====
延續上一回結尾,去緊須賀神社

須賀神社其實唔係得樓梯一個聖巡位,係附近重有好幾個大家可能會miss嘅聖巡位

呢個位交通有d繁忙,如果大家好似我要執着影得景無人嘅相可能要比d耐性啦

郵箱差左些少耶穌光,影出黎無左種效果

新聞都賣廣告?

三葉

上面張相果個位再行前少少就到須賀神社

頭先就係呢係條斜路行落黎

終於黎到須賀神社!就算過左差唔多一年都係有好多遊客同本地人黎呢度朝聖

呢個shot無可能認唔到啦

兩人擦身而過

流淚的三葉

影得差不多又係時候去下一個聖巡地點,今次係去信濃町站
一出站就有兩個聖巡位,呢度係其中一個

另一個位就係天橋,不過由於想夾岩日落時間先影,所以暫時skip
見離日落重有d時間,我就決定由信濃町->青山一丁目->赤坂見附再兜番上信濃町咁去埋餘下嘅聖巡點
明治神宮外苑

一路上都有d露天bar,約埋三五知己放工後黎輕鬆下應該感覺唔錯

終於行到黎赤坂見附,行足一日真係行到腳跛

已經開始日落

本身重有一兩個聖巡位,不過一黎腳跛,兩黎怕趕唔切番去信濃町,所以都係skip左
信濃町呢條天橋係日落時間人流極旺,極難先影到一張睇起上黎無人嘅shot(大家睇真d的話其實會發現到有人)

日落相

其實呢兩張相我打算係較岩カタワレ時先影,不過一黎無帶腳架,二黎人流極旺,set唔到腳架,加上已經耗盡體力,所以就此作罷
黎到呢度你的名字東京部份嘅聖巡就完結啦,下一篇遊記將會進入Day 2,你的名字聖巡:名古屋.高山.飛騨古川
由於Day 2小弟我未開始揀相汁相,加上要揾番d劇照對比相,應該會隔耐d先會出到Day 2 part 1嘅遊記,請各位巴絲見諒
上次去唔止見到三葉
樓主可唔可以list 晒邊套戲係邊個地方取景
我下個月都去諏訪湖。
不過最想去都係種子島
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞