歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (150) 網上交友要小心,唔同屌過你全家既人玩

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
搞咁多野,依家柒過關家姐
16小時前
我印象中對上一次用嘅時候, 間鋪頭個老細提醒話模型油大部份都唔得
嗰次我係用染色劑
希望你冇事啦
香港有冇方法diy
轉印/移印貼紙
-比錢買部機cut
-比錢搵有機嘅人Cut

-個人諗嘅方法
普通Printer 印落膠紙(薄身低黏度牆紙
自己𠝹(唔好𠝹穿)
挑走唔要啲位
貼一大張透明膠紙 (用嚟移啲膠紙

之後嘅操作 跟片啦
好奇有冇巴打玩開hexa gear
啲卡仔你地點收理 有冇乜野簿仔可以完美收納佢個size
當車貼咁,肯比錢就可以有既東西
之前好似有人share 過條片係有個外國人印單車水貼,印完再隊落去部cutter 度𠝹
係多d 功夫,但效果幾好
https://www.facebook.com/watch?v=359469396266239
仆你個街,天光砌撚到天黑
唔怪得爆成咁
Hexa gear邊有人玩架
利申 訂左好多隻….
我成日都係果句,咁多人整同一盒野,玩到爆件更係有D原因既
由最開始無用力都爆件去到而家先發現一切都係人為既
如果佢個風扇用平時乾抽個個仲隔多塊板抽唔抽到
感覺唔夠力水
其實無影響姐,我覺得無問題,如果我係而家先入坑我都會買呢舊野
Resin以外嘅混合物包括顏料閃粉,唔好超過5% total volume.

一般用色精/powder.
多謝你地呀
人手𠝹怕會整到好raw
界錢就解決到既野黎
但每次用都好多野搞搞搞下開左檔會唔想收檔,或者唔想開檔但無左換水既煩惱,因為收檔一定要倒哂去 下次就換新水
https://youtu.be/pUe_lHiXytU
點睇呢部機
如果放
呢種紙入去容易撕返出黎
細機1500可接受大機好貴
你想要黎做咩先?
遮蓋之後上色?定係cut diy 水貼?
歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (137) 心愛嘅模型記住訂咗先!
https://lih.kg/wJCqcoX

用例
值唔值自己諗
有冇巴打玩過madwork 的eg 蝕刻片,呢啲手塗上唔上到色?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞