歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (150) 網上交友要小心,唔同屌過你全家既人玩

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
吓唔會啩,諗住輕轉個3-4mm 窿 1-2mm深再補
始終太多修修補補都會降低一件物料既剛性
你之後仲要打磨,斷都真係唔出奇
希望上咗灰乜事都冇。唔想磨刀去到件件嘅極限
劍士巴, 你唔好亂黎, 我會叫架
模EE巴根據觀察, 我應該可以係呢到, 錶Post同Board Game Post見到你
如果係咁, 用兩隻膠水會唔會好啲?
郡氏隻普通膠水溶膠冇咁勁, 用廢咗嘅面相筆搽落去乸位, 唔好搽太入
之後做無縫用無縫膠水快快手做, 反正普通嗰隻响樁位入面冇咁快黐得實, 樁位唔多嘅應該仲有時間俾你壓
同埋已經有膠水响裡面, 啲無縫膠水或者滲唔到樁位, 冇咁易受破壞...

利申: 9噏, 唔知得唔得
board game post 都係神推鬼整入左去post 1
之後睇唔過眼又得閒先執左份google doc 出黎
而家其實都好少入

反而F1 post 可能會入多d
吉爾巴, 終於見到你嘅成品了
有冇幫佢改返個名先

最正係背面, 莊嚴而有戰鬥力嘅表現
冇名丫
大家有興趣可以幫手諗諗?
畢竟唔係响度吸收巴打們嘅功力, 都整唔到出嚟
F1 post推太快好難追
正賽我都唔會追啦
都唔明點可以一路睇車一路追post
反而係完場就入去做下伸手黨咁
下次會試下
一開始就唔好用溶劑膠水,用aa 膠啦
係,我有間唔中做下cdrom, 正賽根本一面睇無鬥可能留到言,唔明點解佢地咁勁
聽人講AA膠會白化得好勁?
利申: 未用過AA做無縫
再利申: 雖然溜縫膠水都會白化
再三利申: 黑色件做無縫我用黑色溜縫膠水
我買左盒SD諗住殺肉,開左先發現啲件好大件,睇黎要鋸到2046
我膊頭窮奇嗰件嘅透明黃色件(紅圈)都係成件突出嚟

呢類凹坑,一般係用幾多號去摌深?
快乾膠都有模型用低白化既
好唔好用就睇手勢。
左模型膠水右aa膠
可能我隻西手做得柒
溶劑膠水無縫未成功過
aa膠就做得幾靚

搵次試吓AA先
模ee都係F1 同好?
我係今季先開始睇既林粉黎
邊個係林小入去唔知d花名
我係牛奶仔既
在英港人將ham讀夠做「咸」未?
https://lih.kg/boqCxLU

林=咸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞