[KPOP] K-POP 2022討論區 (32)

1001 回覆
2 Like 33 Dislike
呢到五首我都覺得普通 論好聽我諗喺各自團嘅歷代主打都係中間位到
Hip當年出我覺得普通 近年聽番覺得正左 果陣又點知Hip之後d主打更普通
講真頭兩次聽係有少少亂,節奏太快同埋MV好多cut scene但首歌幾啱佢,造型同編舞都好正
哇會唔會太美
韓國人話唔鍾意bicycle太dark
唔啱嗰陣社會氣氛 話首歌聽完都唔覺輕鬆
韓仔既野 真係估唔到
Bicycle 算係正常發揮 唔明點解會flop 到咁
佢好撚正
勁似細個時 J過嘅女神朴寶英
其實咩係音源分數:?
認同po屌打
呢招咪係之前姜丹條仆街仔次次洗分搶一位囉
無恥到仆街
仲要贏iu aespa登頂
已經係上年嘅事而家flop哂
嚟緊cb flop硬
【Q】歷代KPOP愛豆中輸排名及初動佔比
1 防彈少年團 79萬 (2020)/初動 337萬(23%)
2 aespa 目前58萬(2022) -正在進行中
3 BLACKPINK 52萬張 (2020)/初動 68萬 (76%)
4 EXO 51萬 (2021)/初動 90萬 (56%)
5 伯賢solo 50萬 (2021)/初動 86萬 (58%)
6 NCT DREAM 41萬 (2022)/初動140萬(29%)
7 Lisa Solo 38萬 (2021)/初動 73萬 (52%)
8 Seventeen 34萬 (2022)/初動 206萬 (16%)
9 Red Velvet 32萬 (2022)/初動 44萬 (72%)
10 ROSÉ solo 27萬(2021)/初動 44萬(61%)
*數據為各藝人中輸銷量最高的一張專輯
【錄製後記】220707 MCD錄製
今天M Countdown導演和工作人員都是從偶像學校開始就在的 拿到一位後和成員們一起哭了
造假成功了
Aespa登頂
我話上首歌係指Killing me

出個時我loop左幾日
https://www.newsen.com/news_view.php?uid=202207081006010410

160萬預售
SM吹到咁大…留名初動唔過百萬被恥笑
aespa新歌Girls新專輯預售突破161萬張
7月8日,據所屬公司SM娛樂透露,當天發行的aespa第二張迷你專輯<Girls>的預訂量突破了161萬517張(7日基準)。這是K-POP女子組合先訂購的最高紀錄。
(cr naver)
Killing Me高汁但佢嗰陣話準備cb所以冇promote一等就半年
Killing me好聽好多
不過Mnh完全冇打算當cb咁做

其實認真佢哋韓國係紅 但全球真係feel唔到係161萬既人氣定佢哋變咗男團
嗰陣等佢錄錄下音又話唔畀出住
依家就日日鬥氣玩野出錯po
cb預告又係佢自己12點等極都無
提班staff出預告 先有人做野
琴晚原先都係出錯片 ig story title名又串錯
上面話Low budget cb
支持mnh 繼續搞到佢心灰意冷唔續約好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞