[DBD] Dead by Daylight 黎明死線討論區

711 回覆
36 Like 11 Dislike
冇人玩 搵唔到人連線
重諗住買 睇到依句當堂打個突
家用機開跨平台就可以同返pc玩家一齊玩
人好快排到
殺手就相對耐 因為上個大改版buff左殺手
令到多左人玩殺手
但咁樣會唔會變相比pc屈?
我平時見人twitch上面玩pc
啲轉向 即係跳版 向後望嗰啲係如流水般暢順
非平衡pvp黎講佢應該算最大掛?
stream上年營收榜頭30好似有佢
12點前人鬼是但一邊基本都會秒排
日本多console玩家
都係偏向匿埋(可能係民族性)

其實同玩RE, witcher一樣
PC肯定比較易上手
但屈就未至於
正如console都唔會爆唔到RE2機
認真玩鬼一定係用鍵鼠
未見過有手制玩家有精準操作既片
人用鍵鼠轉向都有優勢
但要去到好高端玩成千幾二千個鐘你先感覺到果少少差距
以前youtube見過手制oni甩尾勁到痴線
近排排人快左好多
但好似更加難玩左
玩左就400個鐘都成日秒倒好廢

以前最高紅段4
新版本人單排難咗
Buff殺手令殺手排耐咗好多
今個版本玩得好開心
似返鬼捉人唔係人玩鬼
遇到AT團一樣死
利申:鬼紅一
有次等到我瞓著左都無場
新手冇玩過鬼
想問新版本玩邊幾隻拎技先?
應該係睇唔同鬼有唔同嘅,例如護士就唔太洗理

不過主要嘅都應該係呢啲

天災釣
地獄修士嘅痛苦禮物,拉長節奏
同埋 藝術家嘅痛苦共嗚,控制發電機進度

其次就貞子招鹽水召喚,都係控制發電機進度

追擊就應該係 Myers嘅把最好的留在最後,減出刀之後嘅CD

應該仲有其他,不過我唔太知了

利申都係新手
玩nurse 用開櫃睇氣場玩到啲大陸仔話wallhack
完場馬上開過場
留steam code 一齊玩: 42471244
cloud ID:5657c9e6-c99a-49ca-b8d2-c6216efea31e
點解而家連英國都咁多水蛭
啱啱玩平均每場有2-3個證明自己
加左
因為鬼勁 大把鬼技buff哂 人類所有野nerf哂
人類自補整機又慢左 加速人類想贏就要快整機出去
而家最常有既 醫生腳 天災勾(落勾補滿-16%整野) 天災勾炸機 死者開關 爆發 貞子眼 呢啲全部都整到人類要出去難上加難
你話4排就易啲 但單排一定難贏 同埋而家10場9場守屍針對 鬼一開場就想4減1 咪大把人類唔撚理 人都唔撚救 全部整機 快快脆整完出去 就算死左1件 可能都叮叮叮左3台 隊友仲有周旋既空間
新版本隱鬼勁番好多
可以玩下 玩走路鬼都可以學基本功
正常 玩人類而家唔好諗出去啦
諗既係點樣拖時間比隊友
如果你係比鬼追果個 鬼要你就死硬 人皇都係咁講
你要做既係轉換心態 諗既係點幫隊友拖時間整機 死左就死左 由佢 下一把 下次努力啲
而家我單排我都當只要有一個隊友走到都當贏
Nurse配開櫃氣場真係無得玩 本身nurse都帶唔郁 配埋開櫃真係無得玩 玩親見係護士都默認佢有呢招 快快脆係隊友死哂之前整機算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞