[DBD] Dead by Daylight 黎明死線討論區

711 回覆
36 Like 11 Dislike
爆發呢招技唔錯
請問同族係bug左定點?我睇唔到鬼既氣場
無法偵測狀態嘅鬼係睇唔到
但我係可以偵既,全部無效果
定係鬼唔係附近 我頭先見到隱形鬼隱形守屍都睇到佢
係bug咗
除咗at
睇人有用心靈共鳴預判 不過都難
睇下打咩鬼
護士都話可以聽佢嘅聲放手 冇事再繼續整
其他應該淨係可以用Empathy睇氣場嚟放手
真係bug
我好菜 比殺手追幾秒就訓低
係唔易
新玩人類真係要操下先無咁易死,一係就做蘑菇避世生存到尾
入下衣櫃避下先
有無人玩鬼好叻可以教下我唔識loop又成日避唔到人dead hard
camp屍+針對 睇多啲人玩
見啲content creator可以估到哂啲人係邊 其實係咪有啲野我唔識睇定係我盲
佢哋玩得多 有晒game sense同大局觀 知啲人會喺邊度修機or補血
第2刀唔洗咁急斬 想試佢有無dead hard就滑鼠向上Fing一下 通常有帶佢就會直接出 因為鬼向上Fing個動作好似揮刀 到時再斬 玩dbd想進步可以睇下TK玩 佢幾勁
建議買好曬啲控機技能先
唔係嘅話一條友都殺唔到就畀人開曬五部機
我經常一場勾到6次就完場
唔識得追人所以比到好多時間人去修機
啲人玩電筒又好勁 成日拎起人又比人照返落黎
你驚電筒嘅話咪帶光明眼囉
但係你入場前應該都見到人帶電筒
咁抱人嘅時候你咪防下囉
有必要嘅時候要打針對
我以前都唔打針對守屍
但係依家啲人越嚟越識玩
基本上唔盡快減員好難拖佢哋進度
貞子腳 爆發 天災鈎 有呢三個
你打中後期好易翻人類盤
btw 你main咩鬼先
暫時玩緊Michael Myers 同plague
唔一刀真係要追太耐
玩mm&plague一定要帶開場封機
兩隻鬼都係打後期
呢個版本主要係玩踢機控機
mm遇上識玩嘅人類根本玩唔到
plague識控機嘅話後期應該唔難打
如果想有多啲遊戲體驗可以試下練spirit
幾易上手同埋都幾勁
Spirit都好勁 但我真係唔叻追逐 唔明點解啲人可以估得咁準一現身就斬到人 我次次都同對手差好遠距離現身完場成日比人串baby killer
聽唔準可以再帶個鳴喘
基本上玩熟咗spirit真係唔使睇血絲 聽聲都可以斬到人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞