[DBD] Dead by Daylight 黎明死線討論區

711 回覆
36 Like 11 Dislike
根本以前人類太大優勢
依家先叫平衡返去到55波
我就覺得啱啱嘅大改做得唔錯
如果你話之前既4排係太大優勢我都同意
單排其實差唔多 55波 始終識玩既人類唔多
而家反而單排含哂
好簡單睇直播 himte 果果 修幹果班唔係4排都好難出到去
所以而家D人類先至帶整機 證明自己 / 聚精會神 /破案心切果D
誇張D講4隻水蛭 鬼捉到2隻 至少可能有2隻都走得到 唔帶整機技 大機率都係4殺
特別而家呢個版本 認真講 只要你場上剩3部機 死1個人 人類基本90%出唔到去
不過殺手都要有相對強度先正常既 叫番鬼捉人
但係個生態變成咁都無辦法
殺手變勁 人類都係玩家都會想嬴
想嬴就只好大家一齊加速整機
鬼想嬴就守針死一個先 會容易嬴可以理解呢種玩法
人想嬴就乜都唔理整哂機佢 剩番1/2部先會同鬼去玩 都無可厚非
我自己人鬼都有玩
而家就 鬼係勁D既 老實講人就弱勢D
我玩人都唔帶整機技 都係帶D冷門技玩多 保姆 復甦之風 果D技玩多
有時帶鬼帶到4-5分鍾 見場上都係著得一部機就會好想有水蛭隊友
但玩鬼見到水蛭又會屌哂鬼
同埋而家鬼技都有好多可以控到水蛭既技 又未至於好慘既
通常我會帶開場封機 有水蛭既話佢地見機就整 好易之後3連機 3連機基本死硬佢地
問題係我唔想玩守屍/針對
玩main鬼都叫控住
練其他鬼就成日一掛就修好兩三部機
有無趕機?有時砍完一刀就要趕機 唔一定追死 係要同人玩哂啲資源佢 唔好上頭深追 有時我輸都係因為深追 4個人類搵最魚果條出黎殺左先就得 慢慢打
貞子果版停左冇玩
玩開鬼 季季紅段
想知宜家改左D咩
比貞子嚇到唔敢加點拎技
有無四排一齊玩
將隻貞子轉180度
佢望返過嚟就代表準備要嚇你

宜家修機時間加長 單人修要90秒 (以前80秒)
鬼嘅擦刀&破壞動作加快10%
主流控機技改為貞子眼 爆發 醫生腳
DH由無敵半秒變成堅忍半秒 + 冇得用嚟補距離
想入坑
多謝ching
以前做鬼打四排除左護士之外 一殺都難
我又鐘意玩鬼臉 捕獸挾 成日比人虐
無計 弱勢鬼係咁
享受下捉人嘅過程就算
唔好太在意輸贏 唔係心態好易崩

好彩我係鐘意玩ONI 強勢鬼
心態就崩就拎出嚟揼下人
心情即刻好返
嚟緊萬聖節應該會減價
老玩家, 想問個問題升級技能獲取問題
現在 秘密聖所 買的技能是不是要買3次後
角色才可以在血網升級到 3級?
太久沒玩了, 以前是買一次就慢慢在血網點滿
買一次就得
想問下有無人係用switch 玩
買一次升一lv
買咗之後 所有角色即刻有嗰招技 唔使再點血網
想問下有無咩網可以睇下人物應該配咩技?
終於全成就
CHING 想問鬼既共享技能係咪改左
升到40LV上面共享技能都係LOCK左
而家改成頭三次轉生解技能
不過解鎖之後 其他角色會即刻攞到佢嗰三招技能
第一次轉生就解鎖三招1LV技
第二次就解2LV技 第三次就解3LV技

比如你陷阱鬼轉過一次生
其他鬼就會即刻有1LV嘅 大嘴, 快踢, 恐慌降臨

btw 而家轉生會保留技能, 配件, 祭品
而且點完50LV個血網就一定要轉生 (轉生要2萬血點)
最高100轉
手機中文版 10月27日
到時玩、新手有咩要買同留意嫁
咁撚貴 我得護士三轉左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞