[DBD] Dead by Daylight 黎明死線討論區

711 回覆
36 Like 11 Dislike
修修下機個隊友無啦啦帶隻鬼黎
呢樣都算最痴線係醫人特登錯qte
個新DLC騎士殺手,D AI隨從都唔係幾追到人
唔好意思, 見到steam減價幾平
請問依家steam多唔多人玩DBD?

如果想入坑, 應該要買邊幾個pack?定係就咁買個Forged in fog就可以起步?
人好多
連登仔少?
你用咩玩DBD?
新手lm
用ps4玩會唔會差好遠
我覺得會 你用controller既話會差太遠
隻game依家有全跨平台,steam玩最好成日有特價

買HK$ 119.21個生化危機包,Dead by Daylight - Resident Evil: Collaboration Bundle
forged in fog只有最新嘅人&鬼
唔包前面嘅角色
想要多啲角色可以買ultimate edition
再唔係就淨買本體試下先 下次減價再買dlc
反正dbd間唔時就會減價
唔該巴打!
唔建議買垃圾GAME
BUG廠剩係識整SKIN賺錢
用屎忽做平衡
絕大部份時間都係傾向人多果邊(即人類)有優勢
鬼做免費勞工
時至今日都未有為佢做D垃圾道歉一句

咪以為做人類就好開心
單排會排D弱智比你
因為隻GAME唔平衡
所以老鬼棄哂坑得返D新鬼玩
新手人易升左上去但係廢嘅
同佢地玩真係好撚嘔血

你自己睇下幾多人話唔投票比佢
https://steamcommunity.com/app/381210/eventcomments/3597842130152100210
仲未計屌柒佢比人刪留言同BAN嘅
一開波新玩,出到門口已經好好,升rank果d野唔洗理住
2020年4月開始玩,人鬼都玩,依個版本都係真係要修機既話係好快修完,香港ser外掛多,微調加速你唔係玩得耐既話唔會知,日本ser就多左好多大陸人玩,上次遇過一隻槍手4.6速,入子彈,aim都係4.6速冇減過
其實我都有諗過呢個問題
玩DBD應該要有幾個朋友一齊玩, 隨時可以組到4個人
同其他人玩會畀豬隊友累

加埋你講呢堆問題, 我再諗清楚先決定玩唔玩, 因為得我一個
但其實4個friend玩啲鬼又好難玩基本上隻驚survivor既難度在於無得溝通
可以只買本體試下玩,真係鐘意就課金買版權角(貞子、bio…),其他可以用game錢買。反正一開始你齊角都唔夠血點升。
之前比D巴打屌完我屈鬼廢之後
我深潛去修練人類
三逃係基本 一掛一台係常識
跑既時間有板就放唔洗諗STUN 冇板就跑去牆角 大部份時間圍住大/細屋轉
拖到1分鐘 隻鬼斬倒 抬起 再掛 再回防基本2條友已經RUSH完一台
人類有心速修 大圖你都未行到去對角 人已經可以叮一台
鬼守3連真係常識 其他任你修 開局守屍/針對 3人3連機鬼先會贏
其實都幾睇鬼帶咩perks
佢有dead man switch佢一掛佢又整唔到機
有overcharged之類又係 有啲勁既鬼唔會哂時間追一個追到佢訓係地 反而打到4個人都傷哂 survivor壓力會好大
萬一同時掛住兩個人 咁幸存者會比鬼不斷trade
其實我覺得隻驚如果幸存者唔係4排 係偏向favor鬼個邊
玩鬼完全排唔到
呢排人鬼都耐左
可能世界杯影響
爆機鎖手呢招機真係得硬食 鬼掛完人來睇部機基本上可以放棄部機
爆機鎖手呢招真係得硬食 鬼掛完人來睇部機基本上可以放棄部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞