[DBD] Dead by Daylight 黎明死線討論區

711 回覆
36 Like 11 Dislike

DEAD BY DAYLIGHT
討論區

《黎明死線》(Dead by Daylight)是一款由比哈維爾互爾公司開發,星風工作室發行的非對稱競技生存恐怖遊戲。

遊戲玩法
每場遊戲有一名殺手(The Killer)與四名倖存者(The Survivors參加,依遊玩人數+1決定打開大門需要修好的發電機數量。

殺手
扮演殺手的玩家負責找出倖存者,將他們擊倒後,抓起並掛在地圖中的鉤子獻祭,掛上後須經過兩個階段的時間讓惡靈伸出爪子,刺殺倖存者並將他們吞噬,但期間其他倖存者可以救援被掛起來的人。另外殺手也可以藉由自身的特殊能力、攜帶的傳承技能與能力附加品或是使用祭品解鎖處決能力,在達成某些條件時可直接殺死倖存者。

倖存者
而參與遊戲倖存者須把地圖上出現的七個發電機修好五臺,使電力流通地圖邊緣的兩扇大門,再藉由門旁的開關打開大門逃生。若倖存者們不幸被殺到只剩一人,則最後一個人可以選擇使用地道逃生。

以上資料由wiki提供

香港好似好少人玩DBD 或者好少人討論 所以諗住開個po睇下有冇同好
有 做咩
lm 以為香港冇咩人玩
Ching玩開人定殺手?
好似技能改好多
人多 鬼都有玩 但廢
標籤狗 你老母比狗屌緊
黎緊連轉生同技能機制都會大改
大概幾時改
Ptb殺手控機真係好勁
Dead hard改廢咗
大約半至一個月內
以後玩鬼算
斷斷續續玩咗成千個鐘 玩到悶
Btw 香港直播Twitch 玩DBD既男 唔多唔少都厹o黎
Who
日本ping用DH仲勁左
又係日本
我屌牙 本身玩人已經廢 試下玩鬼
點知成班人圍住我轉嚟轉去
又照我 又壓我 瘋狂畀人撚 喊啊
lm
屎忽痕嚟遊戲台睇下有冇DBD po
佔唔到真係有
玩鬼真係練脾氣
我玩鬼已經畀人撚到冇感覺了
放置返幾場,隱藏分跌左就會好啲
改技都算, 最不滿鬼基本野黎緊有buff
踢板快左, 失左手又回快左
但人相反仲要整機又耐左, 俾人打中個加速又短左
因為人類本身真係太勁
識loop嘅基本上一掛已經跳2~3部機
除咗護士呢d op鬼
呢個版本玩鬼真係好大壓力
睇twitch R1嗰啲人可以撚鬼撚成3-5分鐘
win7 係咪玩唔到 開完得黑色畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞