[DBD] Dead by Daylight 黎明死線討論區

718 回覆
36 Like 11 Dislike
你估錯啦
下個版本爆發可以直接唔使帶
直接冇咗鎖手同埋扣發電機嘅進度少咗
玩鬼嘅可以慢慢等人類 gen rush
新手建議帶咩技能組
免費技羽毛+急速靜謐 好好用
如果鬼唔太勁牆區有時轉多2圈入櫃就跟甩

同族都好用
睇到鬼掛完向咩方向走/有冇守

DH唔算新手技不過練定無壞
唔係好明
跑跑下入櫃殺手咪跟跑痕搵到躲左入櫃
廢鬼先會跟甩 正常少少你入櫃係送頭
都唔係 除非聽聲好勁/個位太空唔多盲點
有羽毛係多轉出角位嘅區
推左走右咁加少少假跑痕好多時都可以fake到下
不過我自己保險會帶埋衝櫃 唔對路就撞完再走過
如果玩推櫃 係+急速靜謐同詭計
羽毛冇咩必要
依家次次遇到啲皮臉都玩臉守
玩得皮臉9成都係嚟報復社會
https://www.youtube.com/watch?v=SsaFmgjnxQ0
呢個幾好用,就算老手都可以一戰
要求成形極低,Dwight Build 我main我用左好耐,反隱形,唔鍾意可以將不祥預感換成毛骨悚然技能,一樣好用
另外我主打玩超速開門流,最後的生還者+醒醒+毛骨悚然+攜手合作
DBD真人電影唔知會唔會好似芒亨真人版咁伏
https://twitter.com/DeadByBHVR/status/1631324187943124992?s=20
好少真人電影唔伏
Steam deck 已經 support EAC , 可以正常運作
用console可以點玩killer
利申survivor main
一定要帶一招exhausted技新手建議用鳳敏爬牆加速果招,大跑同dead hard係勁但比較難用

要帶同族,其他自己配搭
個killer真係有夠廢
又可以慳返
當真? 即係直接係SD上玩唔洗開window?
之前買返黎玩唔到DBD即時賣鬼左佢
個新殺手d無人機幾屈機,又唔會用晒
無人機守門口
新鬼守連三應該係暫時最強
新手玩鬼俾人類恰到好氣餒
新手鬼最緊要真係要穩住心態
唔好太在意自己攞到幾多殺/幾多掛
多啲去追人 練下心理戰/每隻鬼嘅技巧
只要覺得自己有少少進步到 就算0殺 我都冇問題

同埋而家個匹配系統好有問題
我玩main鬼就成日遇到野團/新手團
反而練鬼就遇到AT團
利申:淨係玩鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞