係卓健呢類醫療中心既醫生係唔係多數都無乜料

280 回覆
90 Like 4 Dislike
你以為醫生好撚專業咩 是是但但開d藥簽個名就算數啦

同香港醫生講醫德真是曬9氣
呢間咁既鳩野
去旺角果間 有個醫生睇住YouTube睇病
真係癡撚線

其實好common
好多後生醫生冇人教
手術前都係YouTube 學定先
呢間咁既鳩野
真係癡撚線

其實好common
好多後生醫生冇人教

但佢睇緊劍擊
咁佢又真係後生既但諗唔到劍擊同醫病人有咩關係
在大學入面的診所睇,都係呢類醫療中心,唔洗錢的,特效藥/抗生素要比錢
睇一/兩次就好返,好過急症室/出面私家
行運醫生醫病尾
尤其係上呼吸道感染,寫乜藥都差唔多
行運醫生醫病尾

啲醫生係咪都寫上呼吸道感染
行運醫生醫病尾

啲醫生係咪都寫上呼吸道感染

上呼吸道感染=射波
阿媽去睇過
感冒咳訓唔到
同醫生呻訓唔到佢話「訓唔到去睇精神科」
屌佢老味
同難兄難弟羅家良角色同名
次次都要我加錢
胃痛去睇醫生
以為我呃假紙

睇得卓健d 垃圾都係為張醫生紙 大家交下戲啦
仲hea 過我

佢都要二百蚊 點會為假紙
阿媽去睇過
感冒咳訓唔到
同醫生呻訓唔到佢話「訓唔到去睇精神科」
屌佢老味
同難兄難弟羅家良角色同名

唔係康健架咩

鄧係好醫生 睇一次就好,藥好好多
同層睇另一個姓徐,用醫療卡,要睇2次先好

真心覺得用醫療卡啲藥真係癈一倍

呢間咁既鳩野
真係癡撚線

其實好common
好多後生醫生冇人教

但佢睇緊劍擊
咁佢又真係後生既但諗唔到劍擊同醫病人有咩關係

可能係學緊快狠準

鄧係好醫生 睇一次就好,藥好好多
同層睇另一個姓徐,用醫療卡,要睇2次先好

真心覺得用醫療卡啲藥真係癈一倍

醫生串唔緊要, 最緊要佢功力夠

我公司之前有個卓健派駐既醫生, 有次我左耳有舊大耳屎塞住, 聽野兩邊大細聲, 佢竟然叫我自己返去叫人幫我用棒挖耳屎出黎

我即刻同佢講 第一: 如果果個人手工唔好, 挖到耳膜點算。第二: 我一個人住搵邊個幫我挖 (但實情係同屋企人住)

結果佢死死地氣幫我用水沖耳屎出黎, 沖左兩次都清唔到(耳屎太硬), 最後寫紙去卓健專科
行內人解答你地疑惑
6個字
一分錢一分貨

d垃圾專科邊值咁貴

屌你係我福利一部份
你估公司無係我份糧到預?
個個月計埋計埋分分鐘貴撚過我出去睇
邊關事
其實主要係睇你自己態度同有無主動 voice out
同埋明顯唔呃假紙的都會好心機睇

利申:半個行家

睇你係咪熟客
睇左十幾年果D有講有笑
10年先睇1次果D緊係HEA

唔關事
如果你一睇就知係流氓係癈老
佢地真係唔多想理你

相反,你靚靚仔仔入去,
禮禮貌貌咁清楚講出自己乜事,
同埋主動問正確問題,
服務真係好勁多

同埋,其實佢地唔係用垃圾藥
好多都中上價野黎
邊關事
其實主要係睇你自己態度同有無主動 voice out
同埋明顯唔呃假紙的都會好心機睇

利申:半個行家

睇你係咪熟客
睇左十幾年果D有講有笑
10年先睇1次果D緊係HEA

唔關事
如果你一睇就知係流氓係癈老
佢地真係唔多想理你

相反,你靚靚仔仔入去,
禮禮貌貌咁清楚講出自己乜事,
同埋主動問正確問題,
服務真係好勁多

同埋,其實佢地唔係用垃圾藥
好多都中上價野黎

講到尾: 醫生都係人
我冇醫療卡呢d,去附近既睇, 個醫生好詳細聽診開藥, 之後我個fd拎住醫療卡去睇, 佢話個醫生hea佢1分鐘, 之後叫佢出去等拎藥
睇呢D醫療中心就梗係貪佢張醫生紙嫁啦
又入去診所計 3分鐘就出番黎
少少鼻水鼻塞 佢問我要一日定兩日醫生紙
個個都屌卓健
但我樓下盈健果幾個同dr vio果堆都好好喎
(雖然dr vio最好果個肥醫生過咗檔應該都有幾年

利申醫療卡

Dr.Vio唔錯
D女護士又幾能正

點樣架

其實靚女同啊嬋級各佔一半
不過對我嚟講 最吸引我嘅
係就算用卡都好啦史立消會成盒俾 藥膏又成支開
仲要係照報上去唔洗卡主俾額外費用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞