係卓健呢類醫療中心既醫生係唔係多數都無乜料

280 回覆
90 Like 4 Dislike
葵芳地鐵個間垃圾到仆街,六十秒時間出返黎
望都無望過我

利申:我中上樣
舊年肚痾去睇
過程大約一分鐘
個醫生一眼都無望過我淨係望住個mon撳撳撳就趕左我出去

完全一樣 係咪男醫生
基本人嘅尊重都無
個到D 人工會比公立醫院高
差唔多100k
但要返足一個月
返少一日就扣一日糧
(因為當自僱人仕)
要跑數 醫生有比人"recommend"咩人用咩藥
助護多數仆街 會同大老細報串邊D醫生月睇症睇得耐
有精神問題想傾耐D 都會比老細屌屎忽
好似係
點解街症嘅醫生好過個D
係因為街症嘅醫生要去醫院各科(內,外,婦,兒,骨,急症,精神)實習
又要KEEP住考試
之後先可以係街症診所做
經驗,考慮嘅野會多D

大集團個D人工高
人地係醫院實習一年(House man )有牌就做得
日日見嘅都係傷風,感冒,呃假
加上會比人推薦用藥
所以自廢武功 大事化小
葵芳地鐵個間垃圾到仆街,六十秒時間出返黎
望都無望過我

利申:我中上樣

點會冇5萬

有10萬左右,一個月

專科就有
屌那星,我公司又係用卓健,斷撚左條尾龍骨淨係開 d panadol 比我

(不過寫左10日病假比我 ), 之後叫我每星期覆診,每次3分鐘睇完。

另外你地試下將卓健 d 專科醫生個名上 google search 下,好多野睇
個post好多野睇
有無卓健巴打 me遲下就入職
睇開恆景 真病假病都去睇
個醫生仲會主動問要唔要醫生紙 你話要之後仲會問你要唔要埋聽日 痴撚線
點會冇5萬

有10萬左右,一個月

專科就有

真係識個普通科康健200萬一年

咩department
盈健就癈
用得醫療卡去果D地方睇都係求射波紙姐, 點會唔開比你

呢間唔開d人就去第2間嫁啦

呢樣真
用得醫療卡去果D地方睇都係求射波紙姐, 點會唔開比你

呢間唔開d人就去第2間嫁啦

呢樣真

反正拎幾草野就換到日假,有咩所謂姐
好多人呃假紙
好多傷風感冒肚屙都會自己好

基層醫療primary care 作用係幫社區做screening , 將真係有病既推去專科/醫院
所以如果你唔係大病,醫生都明開咩藥分別都唔大

between 醫療咭有好多款,基本上一次可以收到100蚊左右
付出同一時間,人工得三分一至四分一,將心比己,你會期望有咩質素既服務?

戇鳩
公家仲一個仙都冇得抽㖭
咁係咪服務差就正常先
差唔多100k
但要返足一個月
返少一日就扣一日糧
(因為當自僱人仕)
好似係

無錯

咩department

lm
差唔多100k
但要返足一個月
返少一日就扣一日糧
(因為當自僱人仕)
好似係

其實醫生做private就唔多唔少有跑數壓力
自己開鋪都係
睇開個醫生好細心 把聲又溫柔 雖然次次都病症都一樣 但佢都會好詳細咁問你 你問佢野仲會囉埋啲器官模型同你解釋
由細睇到大
康健又如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞