係卓健呢類醫療中心既醫生係唔係多數都無乜料

280 回覆
90 Like 4 Dislike
好似好有系統咁 counter服務都好好
但d醫生真係好hea無乜料咁 唔止普通科 d專科都係勁hea
有個醫生直頭同我講 其實我張醫療卡佢係無錢收佢話佢係義診架炸

其實呢班醫生既人工係唔係比出面開診所低好多 有冇5萬蚊係唔係無論睇幾多個病人都係固定一個底薪
只係好好奇
但d醫生真係好hea無乜料咁 唔止普通科 d專科都係勁hea
有個醫生直頭同我講 其實我張醫療卡佢係無錢收佢話如果佢睇我症佢係義診架炸
可能唔用醫療卡就要千幾蚊一次診金
其實呢班醫生既人工係唔係比出面開診所低好多 有冇5萬蚊係唔係無論睇幾多個病人都係固定一個底薪
只係好好奇

sorry好1999未訓醒
有個醫生直頭同我講 其實我張醫療卡佢係無錢收佢話佢係義診架炸

只係好好奇

義診
開名啦
卓健
試過個醫生趕食飯一半鍾內就趕返我出黎
我條女問我做咩唔入去
我話我出返黎啦

利申真病有發燒勁辛苦
卓健
試過個醫生趕食飯一分鍾內就趕返我出黎
我條女問我做咩唔入去
我話我出返黎啦

利申真病有發燒勁辛苦

自膠
卓健
我條女問我做咩唔入去
我話我出返黎啦

利申真病有發燒勁辛苦

自膠

好心你真病就唔好睇呢D啦
卓健
我條女問我做咩唔入去
我話我出返黎啦

利申真病有發燒勁辛苦

自膠

好心你真病就唔好睇呢D啦

之前少睇
𠴱次之後只為醫生紙
胃痛去睇醫生
以為我呃假紙
胃痛去睇醫生
以為我呃假紙

睇得卓健d 垃圾都係為張醫生紙 大家交下戲啦
仲hea 過我
我試過我喉嚨發炎 個醫生開得果定
庸醫
胃痛去睇醫生
以為我呃假紙

我都試過!屌佢老母 重話乜痛到返唔到工咩?
真病就咪睇呢d 啦
寧願自己睇完claim 返錢算
香港醫療質素高
果d醫生人工低過出面好多架
行入去講要咩藥就得
大家識做
拎醫生紙先會去
拎醫生紙先會去

係,但有時佢都知我想用醫療卡俾$20蚊換張醫生紙
我交下戲話點病姐
都唔洗開特效藥比我收多$30下化
胃痛去睇醫生
以為我呃假紙

睇得卓健d 垃圾都係為張醫生紙 大家交下戲啦
仲hea 過我

個排忙,所以先胃痛 落樓就有診所咪睇佢
學生價20蚊 諗住睇下醫生好過就咁買成藥食
最後發現直接買胃藥好過
就算唔係卓健 大把專科醫生都係塞到自已勁忙 快快手就hea9你出去 成日話貴租 屌佢幾分鐘收你過千

利申:幫過醫生做野 越出名搵越多錢既越賤格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞