係卓健呢類醫療中心既醫生係唔係多數都無乜料

280 回覆
90 Like 4 Dislike
其實私家醫生大部分都係貪錢同埋hea
貪你唔識 故意加d 你唔係必要要做ge檢查去收錢
所以搵正確醫生去睇病好重要
我所認識有熱誠 又為病人著想ge十隻手指數得晒
利申 做過私家醫院ge護士撚

咁又唔好咁講
好多醫生跳出嚟
係HA個環境太差
當醫生係狗
以前一射波就去卓健
公司醫療卡
我去到個醫生都認得我
我次次唔係話頭暈就肚痛
有次入去佢問我係咪頭暈
我話係
佢笑笑口話可以出番去啦
骨科潘子盛

我早兩年隻腳有痛風發作前的病徵,不時隱隱痛
公司醫療卡網絡骨科專科,近我公司同屋企ge醫生得佢一個,所以去睇佢
佢話我係好輕微扁平足同姆指外翻,仲串鳩我話大把人嚴重過我,係我唔忍得痛
開D街邊藥房唔洗醫生紙都有得買的止痛膏俾我搽
頭兩次都係兩分鐘睇完
第三次我主動話想驗真D,佢先至安排我照X光同叫我買舊夾喺兩隻腳趾中間的矯正器(當然又洗一筆錢,我想用錢買安心買健康都要求佢咁

到有一日痛風真係發作,死忍住痛去睇佢,等左大半日(無預約,要等到佢得閒睇即日walk in症),佢都係開幾日消炎藥俾我。

食完藥都未好,終於對佢死心,去公立醫院急症室再等大半日,先知係痛風

嘥鳩晒我D錢同時間,仲累我遲左兩年先戒口
成世人未試過咁嬲一個醫生
我試過我喉嚨發炎 個醫生開得果定

都過開爽浪
影帝來
以前一射波就去卓健
公司醫療卡
我去到個醫生都認得我
我次次唔係話頭暈就肚痛
有次入去佢問我係咪頭暈
我話係
佢笑笑口話可以出番去啦

醫療卡 一個證賺20 蚊 計番時間係蝕
但係做醫療卡 你診所睇落就會好多人 d人就會覺得你好 就係咁

點會賺20蚊咁少
保險果度呢?
骨科潘子盛

公司醫療卡網絡骨科專科,近我公司同屋企ge醫生得佢一個,所以去睇佢
佢話我係好輕微扁平足同姆指外翻,仲串鳩我話大把人嚴重過我,係我唔忍得痛
頭兩次都係兩分鐘睇完
第三次我主動話想驗真D,佢先至安排我照X光同叫我買舊夾喺兩隻腳趾中間的矯正器(當然又洗一筆錢,我想用錢買安心買健康都要求佢咁

到有一日痛風真係發作,死忍住痛去睇佢,等左大半日(無預約,要等到佢得閒睇即日walk in症),佢都係開幾日消炎藥俾我。

食完藥都未好,終於對佢死心,去公立醫院急症室再等大半日,先知係痛風

有無諗過你最初嗰啲痛
其實唔關痛風事?
痛風除咗發作之外
平時係唔會痛㗎

不過當然嗰個醫生當時態度同斷症係點
就另作別論
冇醫療卡通常睇幾錢

600左右
我睇親都好快好番 可能無卡真係對人好d
當年第一次拎到醫療卡,諗住近近地又唔洗錢咪去睇下
入去唔洗一分鐘就出返黎,等拎藥就反而等左半個鐘有多,都算
點知睇完食完藥之後仲嚴重左,諗住比個機會佢,再睇多次啦!都係無用
之後只好睇返平時睇開個醫生
屌佢,原來我根本唔係咩感冒,而係氣管敏感加鼻水倒流
死垃圾,斷錯症
之後我食返醫生開嘅藥一星期內就好番
你老母,搞到我病左三星期先好番
自此之後,我就只係詐病先去卓健
以前睇過尖咀 ok
個女醫生好靚
都唔知去睇醫生定睇av

叫咩名
有冇南區診所介紹
我睇左泰昌對需果間
同佢講咳到天光都訓唔著,食左兩日藥零好轉
利申 用醫療卡睇

用醫療卡就預左佢開d冇用既藥比你
醫療卡係拎黎射波用
不嬲唔用卡
拎返250算數
有真病去睇公立門診/急症室好過睇呢d
骨科潘子盛

頭兩次都係兩分鐘睇完

呢 d可以投訴漏診

都過左成年有多
我都有諗過係咪我比較後生,所以佢估唔到我會痛風
但呢個潘子盛睇症真係好撚hea

仲有一單,我有個同事身體有D事去卓健檢查,同醫生睇報告,話佢血酸偏低,要多D食豆類補充返,於是佢朝朝好健康飲豆漿。我仲同佢講笑,話我唔食得ge野可以俾晒佢食。

點知過一排,佢唔妥個位置突然腫左又勁痛,拎住報告去屋企附近睇醫生,個醫生話佢痛風發作,之前份報告結果係血酸偏高,卓健個醫生調轉左,我同事應該戒食豆製品至啱。

大家真係要小心金鐘間卓健......
用得醫卡都係求紙
點會有人認真睇病
不過佢點都會同你做啲基本檢查嘅
有冇南區診所介紹
我睇左泰昌對需果間
利申 用醫療卡睇

田灣個間正
睇診快 開藥重手 又有假

有冇名,就咳到訓唔著死

田灣個女醫生好臭串 不過睇得好
有冇南區診所介紹
我睇左泰昌對需果間
利申 用醫療卡睇

用醫療卡就預左佢開d冇用既藥比你
醫療卡係拎黎射波用

但醫療卡都有發熱發亮既時候
例如去睇專科做檢查
人地就比成千
你就比幾十
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞